Overwegend zonnig en warm

Na een koud weekeinde werd het maandag zes graden warmer. Een typische aprilsprong. Een Scandinavisch hogedrukgebied zwaait vanaf donderdag de scepter. Een oostelijke stroming voert dan warme continentale lucht aan. Tijdens Pasen brokkelt het hogedrukgebied langzaam af, maar profiteren we er nog van. Uit het westen nadert dan een Atlantisch lagedrukgebied.

Donderdag en vrijdag

Zowel donderdag als vrijdag is het overal droog en overwegend zonnig. Er waait daarbij een zeer droge aflandige oostenwind, die matig van kracht is (windkracht 3-4). De minimumtemperatuur ligt ondanks de heldere nachten met 7 à 8 graden royaal boven het vriespunt. Overdag loopt de temperatuur op tot een zeer aangenaam lenteniveau van 20 à 21 graden.

Het paasweekeinde

Zaterdag is het droog en zonnig. Het wordt de warmste dag in de reeks met 22 à 23 graden. Lokaal nog een graadje hoger. Er staat een matige oostenwind. Zondag draait de wind naar zuidwest. Het is vrij zonnig met kans op wat sluierwolken. Het wordt 21 graden. Maandag schijnt ook de zon volop. Later volgt mogelijk wat bewolking met een kleine buienkans.

Weetje

Vorig jaar verliepen de paasdagen (1-2 april), meest somber en koud met niet meer dan 8 graden. Nog kouder was de zeer voege witte Pasen van 2008 (23-24 maart). Ook Pasen 2013 was zeer koud met matige vorst in de nacht. In 2014 (20-21 april) waren de paasdagen warm met 21 graden. In 2011 was de zeer late Pasen (24-25 april) zelfs recordwarm met 26 graden.