Voor zomer plan oude stek Emmaschool

BUSSUM Er moet nog voor het zomerreces bekend zijn wat er gaat gebeuren met de achtergelaten plekken van de Emmaschool aan de Slochterenlaan en de Fortlaan.

De plekken aan de Slochterenlaan en de Fortlaan kwamen leeg te staan nadat de Emmaschool afgelopen zomer het langverwachte grotere schoolgebouw aan de Graaf Florislaan betrok. De noodgebouwen op de Fortlaan worden nu weggehaald, het stenen hoofdgebouw wordt bewaakt door antikraakkunstenaars.
Voor de noodgebouwen aan de Slochterenlaan wordt gekeken of deze straks benut kunnen worden als 'wisselschool', als enkele andere scholen in de gemeente verbouwd gaan worden. Als dat niet lukt, worden ze ook weggehaald.
De gemeente denkt ondertussen na over de toekomst van de twee lege plekken. Wat er gaat gebeuren staat nog open. Aan de hand van burgerparticipatie wil de gemeente nog voor het zomerreces met een plan komen. Wel staat in de lokale Woonvisie de wens voor 54 woningen, waarvan een derde deel sociaal.


Bussumer opgepakt voor overval

BUSSUM Een 27-jarige Bussumer wordt ervan verdacht vorige week maandag een Zoetermeers tankstation te hebben overvallen. De man kon vlak na z'n daad worden gepakt.

De man stormde 's ochtends het tankstation binnen, bedreigde een medewerker en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag sloeg de man op de vlucht en stapte even verderop in een tram, waarna oplettende agenten hem niet veel later konden aanhouden door de tram een stopteken te geven. De Bussumer werd aangehouden. Het onderzoek loopt.


3FM geeft
Uit-Wijk aed

BUSSUM De actie Lifeline van 3FM Serious Request betaalt een automatische externe defibrillator (aed) voor buurtcentrum Uit-wijk.

Met de actie werd afgelopen winter geld opgehaald voor dit goede doel. De actie is inclusief reanimatiecursus.