Een hele prestatie van Jesse (links) hier samen met zijn broer Lars.
Een hele prestatie van Jesse (links) hier samen met zijn broer Lars. Foto: Bob Awick

Jesse van den Heuvel zwemt 180 baantjes voor Edukans

NAARDEN Maar liefst 180 baantjes heeft de 16-jarige Jesse van den Heuvel gezwommen voor Edukans. De leerling van het Goois Lyceum haalde hiermee donderdag 450 euro op voor dit goede doel. Zwembad De Lunet hield speciaal voor de sponsoractie van Jesse een baan in het zwembad vrij.

Afgelopen donderdag dook Jesse het water in bij zwembad de Lunet. Onder meer docenten en leerlingen van het Goois Lyceum stonden hem vanaf de kant aan te moedigen. Zijn doel was om in twee uur tijd 170 baantjes te zwemmen. Het werden er tien meer. Hij kreeg hulp van burgemeester Han ter Heegde, zelf ook een zwemliefhebber. Die zwom de eerste tien baantjes met Jesse mee. De burgervader zwom eerder deze maand al in de Vecht bij Muiden als start van de actie Swim to Fight Cancer. Ook zijn oudere broer Lars steunde Jesse door ook het water in te duiken. Het bedrag dat Jesse bij elkaar zwom werd bijeengebracht door onder meer familie en vrienden. Die konden hem per baantje, kilometer of voor een vast bedrag sponsoren. De keuze om te gaan zwemmen voor Edukans kwam niet uit de lucht vallen. Jesse is een fanatiek zwemmer. Hij is lid van de Reddingsbrigade Naarden, waar hij binnenkort zijn brevet hoopt te halen, en helpt daar ook bij de lessen.

'Een prestatie van formaat'

Monique Weijnans, docent Nederlands en lid van de Edukans-commissie, is enorm trots op de prestatie van de scholier. "Heel motiverend en sportief en een prestatie van formaat", reageerde ze. Jesse is een van de eerste leerlingen die een individuele actie voor Edukans op touw zetten.

Het Goois Lyceum steunt ontwikkelingsorganisatie Edu

kans al vijf jaar met verschillende projecten met het hele jaar door allerlei verschillende projecten zoals sponsorlopen, maar ook met de verkoop van taarten en koekjes die de leerlingen zelf bakken. In de voorjaarsvakantie was er ook een studiereis naar Malawi. Edukans zet zich in voor onderwijs aan kinderen in ontwikkelingslanden. Zodat ze mede via scholing een kans krijgen op een goede toekomst.