Afbeelding
Foto: Picasa

Een uitgelezen boek

Luisterrijk

In dit boek maak je kennis met drie-en-dertig Nederlandse kerkorgels van uiteenlopende aard, omvang en leeftijd. Daaronder is die van het Müller-orgel in de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem, maar ook het Van Dam-orgel in de kerk van het Friese dorp Langweer.

Met de kerkgebouwen vormen ze een belangrijk deel van ons nationale erfgoed. Bij elk instrument worden bijzonderheden vermeld over de bouw, de geschiedenis, aangevuld met de volledige dispositie (technische gegevens). Ook de geschiedenis van de kerken wordt verteld. Het boek is samengesteld door een liefhebber, zowel van orgels als van fotografie. De vele, zeer mooie foto's, zijn dan ook van hem. Zijn naam is Carel van Gestel. Het eerste hoofdstuk gaat over de bouw en de werking van orgels, uiteengezet en uitgebeeld door de gebroeders Van der Spek. Een bekende organist vertelt over zijn ervaringen als bespeler van dit magistrale

muziekinstrument. Het gebonden boek met omslag, 144 pagina's, werd in 1998 uitgegeven door Atrium.

Wilt u dit boek kopen?
Het enige exemplaar is te koop voor € 10. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.