Tulpen in een speciale tulpenvaas.
Tulpen in een speciale tulpenvaas. Foto: Muiderslot

Bloemenpracht in woonvertrekken van P.C. Hooft

MUIDEN Het Muiderslot zal tijdens de paasdagen de woonvertrekken van P.C. Hooft extra vrolijk aankleden met speciale tulpenvazen.

De vazen worden speciaal voor de paasdagen op 21 en 22 april van zolder gehaald. De tulp was in de Gouden Eeuw een bijzondere bloem die voor ons nu zo Nederlands lijkt. Toch is de tulp van origine Turks.

Pronken met rijkdom

In de zeventiende eeuw werd met deze voorjaarsbloem gepronkt door de nieuwe rijken in de Republiek. Voor de bloemen werden speciale hoge, stapelbare, piramidevormige tulpenvazen gemaakt, bij voorkeur in Delfts blauw.

Vazen

Voor de paasdagen worden deze speciale vazen tentoongesteld en worden er prachtige tulpen en andere lentebloemen in geschikt.
De valkenier komt ook beide paasdagen met extra demonstraties. De roofvogels zijn te bewonderen van heel dichtbij. De kinderen kunnen zelf heel veel ontdekken als ze met de valkenier uilenballen gaan uitpluizen. Dat is ook het moment om vragen te stellen over uilen en andere vogels.

Kinderen kunnen praten met de valkenier, uilenballen uitpluizen en maskers maken

Bovendien kan in de Ridderroute door de kinderen een echt uilenmasker worden gemaakt door te knutselen en te kleuren. Alle materialen zijn hiervoor beschikbaar.

Op beide paasdagen is het Muiderslot van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Kijk voor alle informatie op www.muiderslot.nl.