Publiek kan pas volgend voorjaar steiger op van Grote Kerk

NAARDEN De publiekssteiger om de renovatie van de Grote Kerk van dichtbij te bekijken zal een jaar later opengaan dan men had bedacht. De reden is dat in het schema van renovatie is gekozen om een andere volgorde te hanteren.

Het plan was om deze zomer de publiekssteiger te plaatsen parallel aan de steiger voor de renovatie aan de zuidzijde van het dak. Helaas is bij de start van het project enkele weken vertraging opgelopen door het slechte weer. Omdat er ook weer allerlei evenementen op stapel staan, moest het schema om. De restaurateur heeft ervoor gekozen om nu eerst het dak aan de kant van de Marktstraat aan te pakken. De steiger die hiervoor nodig is wordt over een paar weken al opgebouwd.

Voorjaar 2020

De andere kant, aan de Sint Annastraat, begint in februari 2010. De geplande publiekssteiger zal daardoor één jaar later gebouwd worden. De Stichting Grote Kerk Naarden laat weten: "Het is in het voorjaar van 2020 mogelijk om de werkzaamheden op het dak van dichtbij te bekijken, met eigen ogen het werk van de leidekkers te volgen en van het uitzicht op hoogte te genieten."

Nieuwe leien

Op dit moment wordt het noordelijke gedeelte van het dak voorzien van nieuwe leien en krijgt het torentje van het luidklokje nieuw loodbeslag. De werkzaamheden van deze fase zijn ongeveer begin augustus klaar.