Dit jaar geen vierdaagse voor 60-plussers

BUSSUM Dit jaar gaat de Bussumse Middag Wandel4Daagse voor 60-plussers niet door. Dat laat de organisatie weten.

"Jammer, want na tien succesvolle edities hadden we ook dit jaar weer begin mei een mooi wandelevenement willen houden voor 60+-ers." De organisatie krijgt het niet voor elkaar om dit jaar het evenement door te laten gaan. Er waren wel genoeg vrijwilligers, maar de planning kreeg men niet rond. De organisatie hoopt van harte dat het wandelen volgend jaar wel weer door kan gaan.


Gemeente vraagt aandacht geleidestroken

BUSSUM Houd de lijn vrij. Met deze leus gaat de gemeente campagne voeren voor het vrijhouden van geleidestroken voor blinden en slechtzienden op straat.

Het gebeurt nog te vaak dat de geribbelde geleidestroken op stoepen, straten en pleinen worden volgezet met bijvoorbeeld geparkeerde fietsen of spullen. Niet iedereen heeft direct door dat dit grote gevolgen heeft voor blinden en slechtzienden: met behulp van de stroken kunnen ze de weg vinden. Als de strook geblokkeerd is, kunnen ze de weg kwijtraken.

De gemeente roept bewoners nu op, op te letten op de stroken. Maandag startte wethouder Boudewijnse in Bussum Centrum een campagne om aandacht te vragen voor het probleem.


Sportboekje voor kinderen

GOOISE MEREN Komende week ontvangen 6000 scholieren uit Gooise Meren een speciaal boekje met daarin een overzicht van het sportaanbod in de gemeente.

De boekjes worden op school uitgedeeld. De kinderen kunnen in het boekje een sport uitzoeken en daarna een proefles doen. Aanmelden daarvoor kan vanaf 23 april via gooisemerenbeweegt.nl.

De eerste stapel boekjes worden vrijdag bij de Koningsspelen al uitgedeeld aan leerlingen van de Hoeksteen. De wethouder Sport heeft toegezegd dan te komen kijken bij het sporten en de boekjes mee te nemen.