Feest na succesvolle strafschoppenreeks.
Feest na succesvolle strafschoppenreeks. Foto: Johan van der Geest

SDO in kwartfinale van de beker

BUSSUM SDO heeft de kwartfinale van de beker behaald.

De Bussumse hoofdklasser won afgelopen weekend na strafschoppen van het Utrechtse DHSC. Na anderhalf uur voetballen stond het nog 1-1. Het treffen tussen SDO en DHCS was een weerzien van oude bekenden. Ras-SDO'ers Berry van 't Land en Rick van der Velden dragen momenteel het tenue van DHSC, assistent-trainer Rick Schipper was tot afgelopen zomer nog hoofdcoach van de Utrechters. Schipper keerde terug, ook keeper Rolf Hazelaar volgde.
SDO kreeg voor de rust een paar goede kansen. Tot twee keer toe kon de DHSC-keeper knap redden. Halverwege de eerste helft moest de Utrechtse goalie wel buigen toen een corner van Hemmers na een scrimmage achter hem belandde. Na rust was alles anders. DHSC begon feller en maakte de tegentreffer. Toen er strafschoppen genomen moesten worden bleek keeper Rolf Hazelaar de grote man aan de kant van SDO. De Bussumer stopte twee strafschoppen, zijn medespelers faalden zelf niet.