De brand veroorzaakte vooral veel rookontwikkeling.
De brand veroorzaakte vooral veel rookontwikkeling. Foto: Bob Awick

Forse schade na brand sportschool

BUSSUM Een grote brand dinsdagochtend in sportschool Bodyconditioning aan de Nieuwe Spiegelstraat. Niemand raakte gewond, maar er was flink wat rookschade. De brandweer had de brand snel onder controle.

Op straat staan Foppe Oldenburger en Solita Luten. Ze zijn enkel gekleed in een sportbroek, dun shirtje en een handdoekje om de nek. Zij zijn de sportschool uitgerend nadat bleek dat er brand was. "Eigenlijk zag je niks. We werden gewaarschuwd door de beheerster van de sportschool. Ik wilde nog wat spullen pakken, maar toen zag ik al veel rook in de kleedkamer", vertelt Oldenburger. De sporters verzamelden zich beneden in de hal en stonden te wachten, totdat zij een verschil in luchtdruk voelden. "Het leek wel een ontploffing. Toen zijn wij de straat op gerend", aldus Luten.

Volgens brandweerwoordvoerder Ben Derriks heeft er geen explosie plaatsgevonden. Wel kan brandontwikkeling zorgen voor verschil in luchtdruk en kan er mogelijk een raam gesprongen zijn. De brand werd opgeschaald naar 'grote brand' vanwege de complexheid van het gebouw en de rookontwikkeling. De sportschool huurt onder andere het voormalige huis en de achtergelegen bedrijfshal. Eigenaar van dat gedeelte van het pand, Nico van de Heisteeg, kwam snel naar de locatie. Daar moest hij toekijken hoe de brandweer begon met nablussen.

5