Murat (rechts) bezocht al eerder Bussum.
Murat (rechts) bezocht al eerder Bussum.

Boekenweek: twee auteurs op bezoek

BUSSUM Op uitnodiging van Boekhandel Los komen tijdens de Boekenweek twee schrijvers op bezoek in Bussum: Libris Literatuurprijswinnaar 2018 Murat Isik en Bart van Loo. De Boekenweek, met als thema 'De moeder, de vrouw', gaat zaterdag van start. De 84ste editie van de Boekenweek duurt tot en met 31 maart.

Schrijver Murat Isik schreef ook het boekenweekessay: 'Mijn moeders strijd'. Lenneke Gons van Boekhandel Los vertelt dat ze het heel leuk vinden dat ze de schrijver van het essay op bezoek hebben. Haar echtgenoot Cor Wiersma was een van de eersten die het boek las en het aanprees op social media. Isik pikte dat op, kwam een keer spontaan bij Los op bezoek en zo is het balletje gaan rollen.

Murat Isik

Isik won overigens ook de Boekhandelprijs, een prijs waar alleen boekhandelaren op kunnen stemmen. Het essay voor de Boekenweek is volgens velen een prachtige weergave van de gesprekken die hij met zijn moeder had over haar leven en de invloed daarvan op zijn leven.
De auteur is te beluisteren in Boekhandel Los, zaterdagavond om 20.00 uur. De tweede auteur, Bart van Loo, is maandag 25 maart te zien en te horen in de Wilhelminakerk in Bussum. Die lezing is door Boekhandel Los samen met de bibliotheek georganiseerd. "We kijken ook erg uit naar de lezing van Van Loo, hij is een goed verteller."

Bart van Loo

Van Loo schreef het boek 'De Bourgondiƫrs'. Van Loo: "Wat zo fijn is aan de lezingen: je komt enthousiaste boekhandelaren tegen, en dat is van het schoonste wat er is in dit vak. Boekhandels zie ik daarentegen weinig omdat ze tot nu toe altijd de wijk namen naar
bioscoopzalen of kerken voor de bourgondische avonden. Ook goed natuurlijk."

Aandacht voor het boek

Gons en Wiersma verwachten flink wat extra aanloop in de winkel tijdens de Boekenweek. "De Boekenweek is heel belangrijk, het betekent veel publiciteit voor het boek en in een tijd waarin mensen ook met zo veel andere dingen bezig zijn, zoals een mobiel en computer, is dat belangrijk." Volgens Gons kun je even uit de wereld wegstappen als je in een mooi boek gaat zitten. Ze lacht: "Met een boekje in een hoekje, zeg ik altijd." Ze vertelt dat klanten ook altijd naar de Boekenweek uitkijken.

Kaartjes zijn te koop in de winkel, Nassaulaan 33 Bussum, of te
reserveren via info@boekhandellos.nl of telefonisch op 035-6914239/6917678.