Gerben Struik mocht slechts 44 jaar worden.
Gerben Struik mocht slechts 44 jaar worden. Foto: GroenLinks

Geraakt door dood Gerben Struik

GOOISE MEREN Een betrokken en echt 'mensenmens' en bovenal een bevlogen politicus. Oud-wethouder Gerben Struik (GroenLinks) is maandagochtend overleden. Struik werd slechts 44 jaar en laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.

Gerben Struik was vanaf de gemeentefusie tot Gooise Meren een van de eerste wethouders van de net geboren gemeente. De leerkracht van beroep leerde de kneepjes van het vak jarenlang als raadslid. Struik was vanaf 2011 raadslid voor de Bussumse GroenLinks-fractie, later zelfs fractievoorzitter. Als wethouder zette de Bussumer zich met hart en ziel in voor onder meer duurzaamheid, jeugd en werk en inkomen. Velen roemden hem om zijn deskundigheid en dossierkennis, persoonlijke aandacht en betrokkenheid.
Struik was nog geen twee jaar wethouder. Een jaar geleden, op het moment dat de campagnes voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen losbarstten, maakte hij bekend dat bij hem kanker was geconstateerd. Hij nam een time-out om zich volledig op zijn genezing te concentreren.
Struik bleef lijsttrekker van GroenLinks en richtte zich op een terugkeer na genezing. De latere benoeming van Barbara Boudewijnse als wethouder namens GroenLinks zou tijdelijk zijn.
De gemeente opent vandaag een condoleanceboek in de hal van het gemeentehuis in Bussum waar iedereen een boodschap in kan schrijven.

3