Volop zon, maar terras moet weg

BUSSUM Het was er woensdag de perfecte dag voor: even een bakje koffie of een lunch op het terras in de zon. Dat vond ook Brasserie Stokjes en Lepel en plaatste alvast een tafeltje en wat stoelen in de zon, maar de pret duurde maar even.

De brasserie werd nog 's ochtends op de vingers getikt door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente. De reden: het terras stond aan de overkant van de Nassaustraat, waar de zaak normaal gesproken elk jaar haar zomerterras mag neerzetten, maar dat mag volgens de regels pas vanaf 1 april. De brasserie moest de tafeltjes weghalen.

Volgens de gemeente wordt er vanwege het mooie weer normaal gesproken heel soepel omgesprongen met de regels. "We snappen heel goed dat horecaondernemers al een terrasje neerzetten vanwege het uitzonderlijk mooie weer, ook al mag dat officieel niet", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "We knijpen daarom ook een oogje toe. We hebben wel met de boa's afgesproken dat ze optreden als er handhavingsverzoeken komen van mensen die er last van hebben. Dat was nu ook het geval. We konden niet anders."

Het besluit zorgde voor verbaasde blikken. Niet alleen van het horecapersoneel zelf, maar ook van klanten.

Burgemeester Han ter Heegde laat aanvullend nog weten graag te gaan praten om te kijken of terrassen al eerder op straat mogen, bijvoorbeeld al in februari of maart. Of het zover komt, hangt af van de gemeenteraad.


SDO haalt 'broertje van'

BUSSUM De 'transfermarkt' moet nog openen, maar SDO heeft al haar eerste versterking binnen: Aron Klaassen draagt vanaf komend seizoen het SDO-tenue.

Het broertje van profvoetballer Davy Klaassen (Werder Bremen) komt over van zaterdageersteklasser SV Huizen, waar hij de afgelopen zeven jaar voor het eerste elftal speelde. Klaassen maakt de overstap,omdat hij vanaf komend seizoen niet meer kan voetballen op zaterdag.

SDO hengelde al langer naar de komst van de jonge Klaassen en voerde afgelopen maand meerdere gesprekken met de middenvelder.