Negen watercipressen worden gekapt.
Negen watercipressen worden gekapt. Foto: Bob Awick

Bomen Jac. P Thijssepark worden na jarenlange strijd gekapt

NAARDEN De Raad van State heeft bepaald dat er 9 watercipressen in het J.P. HThijsseparkt gekapt mogen worden. Hiermee komt een eind aan een jarenlange strijd met de buurt.

De gemeente laat weten dat zowel voor- als tegenstanders waren en meent dat nu de weg vrij is om de bomen te kappen. "De overlast zal afnemen en er wordt zo gekapt dat het fraaie beeld van de bomenrij intact blijft."

Buurtbewoners, zoals R. Bastiaans, zijn niet te spreken over de gang van zaken. "Helaas verstrekt de wethouder op enkele punten onjuiste informatie. Ze vermeldt dat een drietal wijkbewoners tegen de vergunning bezwaar indiende. In werkelijkheid ontving het college maar liefst 105 bezwaarschriften. Over dat aantal kan geen twijfel bestaan."
Ook bewoner P. Straver is woest op het genomen besluit en hoopt dat dit nog teruggedraaid wordt. "In deze tijd van klimaatverandering draagt de gemeente Gooise Meren niet haar steentje bij en kapt gezonde grote bomen omwille van oneigenlijke argumenten om zodoende een besparing in de onderhoudskosten te realiseren."