Afbeelding
Foto: Picasa

Een uitgelezen boek

Gooise schilders

De auteur is Jan P. Koenraads en hij stelt dat Jozef Israels het Gooi voor de schilders ontdekte in het laatste kwartaal van de 19e eeuw. Veel over de Larense School, waarvan de toen levende vertegenwoordigers al 70 of ouder waren. Hij interviewde veel van hen.

Na het uitkomen werd dit boek beschouwd als een standaardwerk over een belangrijke periode in de schilderkunst in Nederland. Met ongeveer 80 besproken kunstenaars, waaronder de gebr. Dooijewaard, Escher, Hart Nibbrig, Israels, Toon de Jong, Hynckes, Knip, Van der Leck, Mauve, van Meegeren, Moes, Mondriaan, Is. Naarden, Neuhuys, Poortenaar, Rueter, Schulman, Singer, Sluiter en Veth.

Het boek bevat bijna 200 kleine en grote zwart/wit afbeeldingen en 15 kunstreproducties in kleur. Achterin een namenregister en toelichtingen op alle illustraties. Strengholt gaf het gebonden boek (32 bij 24 cm) met 195 pagina's in 1969 uit. In mooie staat. Afgebeeld is een detail van en schilderij van Albert Neuhuys.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor € 25. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.