Afbeelding
Foto:

Een uitgelezen boek

De Wereld van Boven

Dit boek met stoere verhalen over de Nederlandse luchtvaart is geschreven door de toen zeer populaire K.L.M.-piloot en schrijver Adriaan Viruly.

Na de beroemde kerstpostvlucht Amsterdam – Batavia v.v. in december 1933 is in deze tweede druk het hoofdstuk "Onze Pelikaan" toegevoegd vóór het slothoofdstuk. Viruly schrijft daarin:

"Wat zullen wij van die felbewogen dagen, waarin heel Nederland als nooit tevoren tot één groote luchtvaartfamilie geworden was, onthouden in een toekomst, waarin reizen van en naar Indië in 100 uur, zooals de Pelikaan het deed, tot een alledaagschheid zullen zijn geworden?"

Het boek is rijk geïllustreerd met pentekeningen van T. Leeser en met foto's van vliegtuigen, stoere mannen, publiek, steden en landschappen, voornamelijk afkomstig van de K.L.M.. Leeser maakte ook het omslagontwerp. Het boek telt 54 pagina's. Het is een uitgave van Douwe Egberts, Joure en Utrecht. Jaar (1934) en 2e druk zijn niet vermeld.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor € 12. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.