Traplift-fabrikant helpt Bussums echtpaar

BUSSUM Goed nieuws voor het Bussumse echtpaar Ellie en Viktor de Vries. Het echtpaar slaakte vorige week een noodkreet omdat ze gedwongen leken te moeten verhuizen omdat ze geen traplift hadden en konden krijgen. Een trapliftfabrikant schiet ze nu te hulp.

Het echtpaar De Vries woont al meer dan 40 jaar met veel plezier in hun woning, maar doordat Viktor door ziekte slecht ter been is en de bijna 60 traptreden naar de derde verdieping haast niet meer aan kan, leken ze moeten te verhuizen. En dat willen ze liever niet. Een eerder verzoek bij de gemeente om een traplift te plaatsen werd afgewezen omdat het te duur zou zijn. De gemeente stelde voor te helpen met verhuizen, maar dat zou ook het einde betekenen van Viktors grote hobby als zendamateur.

Nadat het nieuws over het echtpaar bekend werd, kwam er onder meer spontaan een inzamelingsactie op gang. De actie voor het echtpaar heeft na een week achthonderd euro opgeleverd, maar dat is lang niet genoeg om de benodigde 11.000 euro voor de traplift bij elkaar te krijgen.

Trapliftfabrikant Otolift Trapliften gaat kijken of het mogelijk is dat het echtpaar toch aan een traplift kan komen zodat ze in hun geliefde appartement kunnen blijven wonen. Toch wordt het plaatsen van een traplift nog een hele uitdaging, omdat het gaat over meerdere trappen. Maar als het kan, dan komt de traplift er zeker.


Kan zwerfafval sneller weg?

GOOISE MEREN Kan de bende na evenementen sneller opgeruimd worden? Dat vraagt de VVD aan het gemeentebestuur. De grootste raadsfractie heeft de afgelopen tijd meerdere signalen van bewoners gekregen dat het beter moet.

Na evenementen blijft na afloop vaak een enorme bende achter. Dat wordt wel aangepakt door de organisatoren, maar het duurt soms te lang voor de boel wordt opgehaald.

De VVD vraagt nu aan de gemeente hoe het zit met het ophalen van afval na evenementen en wil weten of er meteen na het evenement kan begonnen worden met schoonmaken.