Sloop van Stadskantoor komt dichterbij

NAARDEN De exacte datum waarop het voormalige Stadskantoor tegen de vlakte gaat is nog niet bekend, maar die datum komt wel steeds dichterbij. De projectontwikkelaar verwacht dat in het tweede kwartaal alle benodigde vergunningen rond zijn. Dan kan er ook gestart worden met slopen.

Inmiddels is ook zo'n beetje de helft van het aantal woningen verkocht. Het gaat dan voornamelijk om de wat kleinere, goedkopere woningen. De penthouses en de stadsvilla's gaan wat minder snel van de hand. Volgens de projectontwikkelaar is er wel veel belangstelling, maar nemen kopers bij nieuwbouw wat meer tijd voor hun beslissing. Vooral dus als het gaat om de duurdere, grotere woningen. De prijzen voor de stadsvilla's komen namelijk ruim boven het miljoen uit. Zenuwachtig wordt de projectontwikkelaar er niet van. "We zijn tevreden met de behaalde verkopen in een relatief korte periode." Ze zijn ook vol vertrouwen over de rest van de verkoop. De gemeente verwacht de benodigde vergunningen in mei te kunnen verlenen. Maar eerst moet het college zich er nog over buigen en dan mag de gemeenteraad er over beslissen.

In totaal moeten er 21 woningen komen op het gewilde stukje grond in Naarden-Vesting. Er komt ook een ondergrondse parkeergarage. Het voormalige Stadskantoor kwam in 2017 in de verkoop. Na de fusie met Bussum en Muiden verhuisden alle ambtenaren naar het inmiddels verbouwde gemeentehuis in Bussum.


VVD wil meer snelle bussen

GOOISE MEREN Er moeten meer snelle busverbindingen komen die de regio verbinden met onder meer Amsterdam en Almere. Daarvoor pleiten de VVD-fracties van de regio.

Er moeten wat de VVD betreft meer busverbindingen komen zoals lijn 320, die via Naarden en Muiden naar Amsterdam-Amstel gaat. Zo'n snelle bus moet er ook komen naar Almere. Ook moet er een beter aanvullend netwerk van ov-knooppunten komen, zodat het regionale openbaar vervoer een echt alternatief voor de auto wordt.

De VVD heeft een zienswijze opgesteld. Dat stuk moet worden doorgestuurd naar de provincie Noord-Holland, die de nieuwe ov-concessie maakt.