Gaat bouwplan Iepenlaan door?

BUSSUM Mag het bouwplan voor woningen op de hoek van de Herenstraat en de Iepenlaan doorgaan? De gemeenteraad hakt vanavond (woensdag) de knoop door.

Het stukje grond moet gesloopt worden en daarna bebouwd met acht woningen, allemaal twee-onder-een-kap. Dat staat echter nog niet onomstotelijk vast. Een groot deel van de raad heeft nog bezwaren over onder meer de parkeerdruk, maar meer nog over het feit dat er geen sociale huurwoningen komen.

De gemeenteraad neigde er afgelopen maand nog naar om het plan weg te stemmen, maar durfde dat niet meteen aan omdat niet duidelijk was welke financiële gevolgen dat voor de gemeente kon hebben in de vorm van claims. Nu wordt het plan nogmaals besproken.


Reünie van Paulusschool

BUSSUM Een speciale feestcommissie, bestaande uit Fanny Blaauwendraad en Sharon Wolff, is hard bezig om een reünie op te zetten voor oud-leerlingen en onderwijzers van de Bussumse Paulusschool.

Deze basisschool heeft lange tijd in Bussum bestaan. Nog steeds zullen veel oud-leerlingen/onderwijzers in Bussum en omgeving wonen. Al deze betrokkenen zijn van harte welkom op de bijeenkomst die wordt gehouden op 8 juni. Men hoopt zo veel mogelijk mensen te bereiken. Iedereen die een band had met de school is welkom. Het reüniefeest wordt gehouden in Café 't Raedhuys in Bussum. Aanmelden op paulusschoolreunie2019@gmail.com.