Fransien is heel blij met de taart.
Fransien is heel blij met de taart. Foto: VVD

VVD trakteert Fransien op taart voor haar vrijwilligerswerk

BUSSUM Fransien Jongmans werd vrijdag door VVD Noord-Holland getrakteerd op een taart als dank voor haar belangeloze werk en onvermoeibare inzet voor Bussum.

De VVD trakteert elk jaar rond Valentijnsdag lokale helden op taart. De keuze viel op Fransien omdat ze volgens de VVD het schoolvoorbeeld is van een inwoner die, het liefst op de achtergrond, intensief betrokken is bij allerlei activiteiten. Fransien is al langer een van de trouwste vrijwilligers van Bussum op IJs. Daarnaast maakt zij deel uit van het bestuur van de Spiegelvrienden, begeleidt ze een lokaal muziekbandje en is ze actief op de Gooische hockeyvereniging.
In het verleden was zij nauw betrokken bij het Spiegelcabaret dat de eigenaardigheden van de bewoners van deze wijk op de hak pleegt te nemen. Fransien was blij verrast door de overheerlijke taart: "Wat een leuke verrassing! Ik doe dit met veel plezier en hoop nog vele jaren actief te blijven. Maar ik merk ook dat er steeds minder vrijwilligers zijn. Daarom roep ik ook andere inwoners uit de gemeente Gooise Meren op hun steentje bij te dragen."