Afbeelding
Foto: Picasa

Een uitgelezen boek

Cultuurhistorie Gooi en Vecht

Een commercieel boek moet goed ogen. In dit boek, 'De cultuurhistorie van Gooi en Vechtstreek', gaat het vooral om nauwkeurigheid en zorgvuldigheid. En toch is het door lay-out en keuze van afbeeldingen een aantrekkelijk, prettig leesbaar boek geworden.

Het gaat over het landschap, waar de heuvels van het Gooi grenzen aan het klei- en veengebied van de Vechtstreek. Geen gebied in de provincie dat al zo lang geleden bewoond werd en waar zo lang onafgebroken mensen verbleven en gewerkt hebben. In het landschap zijn daarvan veel sporen terug te vinden.

Adriaan Haartsen en Corrie ten Oever-van Dijk beschrijven dit gebied. Foto's en andere afbeeldingen illustreren het boek, waarin ook nog 16 kaderteksten zijn opgenomen over onderwerpen zoals trekvaarten, 'verboden kringen' en 'zand naar de stad'. Als bijlage is een cd-rom toegevoegd met deelkaarten en een catalogus. De provincie Noord-Holland gaf het boek in 2000 uit. Afgebeeld: Oud Bussem.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor € 12. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.