De vijf jonge muzikanten van de band.
De vijf jonge muzikanten van de band.

Cloudy Daze geeft optreden voor hun eerste EP

NAARDEN De band Cloudy Daze viert op vrijdag 8 februari in de Radion in Amsterdam de release van hun eerste EP: 'EP No. 1'.

"En daar zijn we ontzettend trots op en ik hoop dat veel mensen het samen met ons komen vieren. De EP is opgenomen in Hilversum en geeft met het zorgvuldig samenbrengen van nummers van drie verschillende songwriters de diversiteit weer waar onze band over beschikt", vertelt zanger en gitarist Thomas Scherder uit Naarden. De band bestaat verder uit drummer Jeroen Los, gitarist Cars Klappe, basgitarist Rens van der Sluis en zanger en ritmegitarist Michiel Bakker.
De band bestaat twee jaar en er is de afgelopen jaren veel gebeurd. "We hebben meer dan 25 shows op verschillende festivals en poppodia gegeven, radioprogramma's gedaan, de finale gewonnen van de Jolpop bandbattle en meegedaan aan de finale van de Music Masters bandbattle in Podium Vorstin Hilversum. En nu dus onze eerst EP. Met invloeden van klassiek en jazz tot psychedelic rock, pop en country brengen wij, zoals onze naam misschien al doet vermoeden, jou in een wolkige roes met onze 60's beat en pop."
"Er zijn een paar aspecten die voor ons belangrijk zijn. Voor ons is muziek een soort klankbord waar we kunnen zeggen wat soms door woorden tekort wordt gedaan. Soms lijkt het ook alsof de melodie in veel nummers verloren gaat en die willen wij juist prioriteit geven in onze muziek. En we willen ook heel graag dat het publiek lekker kan dansen op onze muziek. Kom vrijdag langs en dan kun je het zelf ervaren. Het wordt een avond die je niet snel zult vergeten." De avond wordt op komische wijze ingeluid door Ties Teurlings, onder andere bekend van zijn boek 'Krentenkoppen'. Het concert begint om 19.30 uur. Kaartjes te koop via www.radionamsterdam.stager.nl/web/tickets.