De Burgerzaal in het Koninklijk Paleis Amsterdam.
De Burgerzaal in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Foto: Wim Ruigrok

donderdag 7 februari

Administratie voor Elkaar

Uit-Wijk Bussum 10:00 uur

Voor allerlei vragen over administratie en diverse (gemeentelijke) formulieren, uitleg en hulp bij het invullen. Vragen over toeslagen en andere financiële regelingen.

Filosofisch Café

Koepelkerk Bussum 14:00 uur

Voor het Filosofisch Café met het thema 'Dreigt de robotisering de mens te gaan overheersen?' houdt dit keer drs. Hilde Klaassen een inleiding over de Frans-Joodse wijsgeer Levinas en intermenselijke verhoudingen. Levinas ontwikkelde het ethische belang van het begrip de Ander. De entree is 5 euro.

SCAN Naarden 14:00 uur

Wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij administratie, uitleg van formulieren en hulp bij het invullen, vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

vrijdag 8 februari

Ashtanga Vinyasa flow yoga

YogaYvonne Naarden 9:00 uur

Ashtanga Vinyasa yoga is een traditionele yogastijl ontwikkeld door Sri Pattabhi Jois (India). De bewegingen worden gekoppeld aan de adem, waardoor een vloeiende beweging ontstaat. Vinyasa yoga is actief en dynamisch. Www.yogayvonne.nl.

SeniorWeb Inloopspreekuur

Bibliotheek Bussum 10:00 uur

Een team computerdeskundigen van SeniorWeb zit klaar om kosteloos vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden.

t Bussums GeheugenHuis

Uit-Wijk Bussum 10:00 uur

Een ontmoetingsplek voor en door mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of mantelzorgers met onder andere geheugenspellen, creatieve activiteiten, gezellig koffiedrinken en lunchen met elkaar. Meer info: elindhout@versawelzijn.nl.

zaterdag 9 februari

Repair Café

'De Sloep' Bussum 10:00 uur

Blender kapot? Leeslamp? Geen zorgen! Repareer het samen met deskundige vrijwilligers. Het Repair Café zit ditmaal in ontmoetingscentrum De Sloep, naast de Koepelkerk. Kom langs met je kapotte elektrische apparaat, kledingstuk, fiets of sieraad. Weggooien? Mooi niet!

zondag 10 februari

Inspirerende lezing

Besant Hall Naarden 10:30 uur

De lezing 'De vierde dementie, intuïtie en dementie' door Evelien Pullens. Informatie op www.werkgroepdenieuwemens.nl.

Inloopmiddag

De Palmpit Bussum 14:00 uur

Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met het ontmoetingscentrum. De gastvrouwen/heren schenken graag een kopje koffie en kunnen vertellen wat er allemaal bij de Palmpit te doen is. Gewoon langskomen dus.

Kleintje Carnaval

The Spot Bussum 13:30 uur

Warm lopen voor het 'groot carnaval' in maart, daarom nu alvast een 'kleintje carnaval' in feestlocatie The Spot.

maandag 11 februari

Zoeken en Vinden

De Palmpit 10:00 uur

Op zoek naar een uitdaging voor je vrije tijd? Wijkontmoetingscentrum de Palmpit is op zoek naar jou voor onder andere de financiën. Bel of mail naar Ronald Smout: rsmout@versawelzijn.nl / 06 3007 5418.

Seniorencafé

Brasserie Stokjes en Lepel Bussum 10:30 uur

Op maandag is zoals gewoonlijk het ASGM Seniorencafé in brasserie Stokjes en Lepel. 'Gezelligheid kent geen tijd'. Ook niet-ASGM-leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. De gastvrouwen Lidemey en Christa staan klaar.

Gayatri Mantra meditatie

Praktijk Zijn met wat is Bussum 20:15 uur

De Gayatri Mantra is een krachtige oproep voor vrede en licht voor alle situaties in de wereld. Na de recitatie is er een stille meditatie. Bijdrage is 9 euro. Graag van tevoren opgeven via premakasha@online.nl of 06-21155507.

dinsdag 12 februari

Oefengroep Nederlandse Taal

Uit-Wijk Bussum 10:00 uur

Spreken, lezen, schrijven en/of grammatica oefenen met Nederlandse vrijwilligers. Iedereen is welkom. Gratis deelname. Info: Esther Lindhout, 06-27025703 of Elindhout@versawelzijn.nl.

Buurt-spreekuur

De schakel Naarden 11:30 uur

Spreekuur van de wijkagent, de wijkcoach, organisatie MEE en het Buurtplatform TKTV in samenwerking met en in wijkpost De Schakel.

Omgaan met Triggers

Uit-Wijk 14:00 uur

Omgaan met emotionele triggers. Je kent het vast wel. Je bent boos, verdrietig, onzeker of voelt je aangevallen. Wat gebeurt er dan precies? En kun je leren omgaan met deze emotionele triggers? Meer info: jeanettevanremmen@maatjesprojectgooi.nl.

Informatieavond Steunouder worden

Uit-Wijk Bussum 20:00 uur

Informatieavond Steunouder worden, Gooise Meren. Heb jij ruimte in je hart en in je agenda om een kind een fijne middag te geven en zo de ouders te ontlasten? Misschien is steunouder worden iets voor jou?

Tafeltennis bij Good Luck

Tafeltennis TTV Good Luck Bussum 20:00 uur

Bij TTV Good Luck kan volop worden gespeeld. Wil je een balletje slaan of jouw conditie op peil houden dan ben je welkom in de zaal. Meer info: www.goodluck.nl.

woensdag 13 februari

Spieghelcafé

Spieghelkerk Bussum 10:00 uur

Het Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie. De toegang is gratis.

SeniorWeb computerhulp

Bibliotheek Bussum 10:00 uur

Een deskundig team van vrijwilligers helpt met problemen met computer, laptop, tablet of smartphone. Kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Mahjong

Uit-Wijk Bussum 10:00 uur

Gratis beginnerscursus voor wie het nog niet kent. Gewoon lekker spelen onder leiding van ervaren spelers. Iedereen is welkom. Loop rustig eens binnen of neem contact op met Koen van Dijk: 06-44122100 / koencmb.vandijk@gmail.com.

Museumbezoek

Station Naarden-Bussum 10:00 uur

We gaan naar het Koninklijk Paleis op De Dam. Ben je daar weleens binnen geweest? Als je meewilt voor een gezellig museumbezoek laat het weten aan: Truus, 035-6920694, of Rita, 035-6945850.

Wandeltochten

Bellefleur Naarden 13:00 uur

De duur van de wandelingen bedraagt circa 1,5 uur. Geen kosten. Inlichtingen: Gré Poort: 035-6951686. Kijk ook op: www.wocbellefleur.nl.

Bingo-middag

De schakel Naarden 13:30 uur

Bingomiddag voor jong en oud. Gewoon komen dus! De bingo begint om 14.00 uur. Kosten zijn 3,50 euro per kaart inclusief twee consumpties. Meer informatie op www.wijkpostdeschakel.nl of mail naar info@wijkpostdeschakel.nl.

Lichte Hatha Yoga voor 55+

YogaYvonne Naarden 17:00 uur

In deze hatha yogales voor 55+ komen alle aspecten van yoga aan bod. Fysieke houdingen, adembewustwording, visualisaties, concentratieoefeningen. De lessen worden afwisselend opgebouwd vanuit de Hatha- en Sivananda Yogatraditie. Informatie op www.yogayvonne.nl.

donderdag 14 februari

Het effect van armoede op het brein

Spieghelkerk Bussum 20:00 uur

Spreker Mirre Stallen vertelt over het effect van armoede op het brein.

vrijdag 15 februari

Ashtanga Vinyasa flow yoga

YogaYvonne Naarden 9:00 uur

Ashtanga Vinyasa yoga is een traditionele yogastijl ontwikkeld door Sri Pattabhi Jois (India). De bewegingen worden gekoppeld aan de adem, waardoor een vloeiende beweging ontstaat (Vinyasa). Vinyasa yoga is actief en dynamisch. Meer informatie op www.yogayvonne.nl.

SeniorWeb Inloopspreekuur

Bibliotheek Bussum 10:00 uur

Een team computerdeskundigen van SeniorWeb zit klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Je wordt kosteloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

t Bussums GeheugenHuis

Uit Wijk Bussum 10:00 uur

Een ontmoetingsplek voor en door mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of mantelzorgers met onder andere geheugenspellen, creatieve activiteiten, gezellig koffiedrinken en lunchen met elkaar. Meer info: elindhout@versawelzijn.nl.

De Schrijfclub

Antonius Hof Bussum 14:00 uur

Iedereen die het leuk vindt om in een kleine groep aan de hand van eenvoudige opdrachten te schrijven over zijn of haar leven is welkom bij de Schrijfclub. Het kost 10 euro, Meer informatie via www.schrijveninhetgooi.nl of Lia de Boer: info@schrijveninhetgooi.nl.

Persoonlijke effectiviteit

Uit-Wijk Bussum 13:00 uur

Een training voor vrijwilligers die in contact met anderen belemmeringen ervaren in het benutten van eigen kwaliteiten, waarin geleerd wordt hoe jouw ideeën en kwaliteiten meer tot hun recht kunnen komen. Opgeven via www.vagev.nl.

zaterdag 16 februari

Moestuinieren

Jan Ligthart Bussum 9.45 uur

Twee dagen basiscursus 'Biologisch Moestuinieren'. Lekker eten begint in je moestuin. Leo Oosterloo begint met jouw tuinsituatie en grondsoort.

Samen lunchen

Restaurant d'Oude Brink Bussum 12:30 uur

Iedere derde zaterdag van de maand gaan we luchen. Deze keer op een nieuwe locatie, namelijk restaurant d'Oude Brink aan de Brinklaan 62. We kunnen er om 12.30 uur terecht. Opgeven t/m 14 februari bij Lidemey, 035-8889959 of Pépé , 035-6944483.

En Verder

Goois Jazz Festival

Kiwanis organiseert voor de 36e keer het Goois Jazz Festival op zaterdag 23 maart in Spant. Optredens op drie verschillende podia voor één ticket. Het festival wordt compleet met foodtrucks! Artiesten die de podia betreden zijn: Shirma Rouse ft Wouter Hamel met Aretha Franklin tribute. Peter Beets Trio met een tribute to George Gershwin. En Mike Boddé en Hermine Deurloo met een lyrisch Toots Thielemans-repertoire en DJ Corné Klein, van Soul Sensations.