Tentoonstelling 'School! Kunst uit de klas' in Comenius Museum.
Tentoonstelling 'School! Kunst uit de klas' in Comenius Museum.

donderdag 31 januari

Administratie voor Elkaar

Wijkcentrum Uit-Wijk Bussum 10:00 uur

Voor allerlei vragen over administratie en diverse (gemeentelijke) formulieren, uitleg en hulp bij het invullen. Vragen over toeslagen en andere financiële regelingen.

Scan Naarden 14:00 uur

Administratie voor Elkaar; wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij administratie, uitleg van formulieren en hulp bij het invullen, vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

Thema Maaltijd: Vismenu

WOC De Palmpit Bussum 17:00 uur

Een keer in de maand een uitgebreid menu gekoppeld aan een thema: dit keer een vismenu. Professioneel bereid en met enthousiasme geserveerd met zalmslaatje met toast, gebakken vis met ravigotesaus, krieltjes, worteltjes en bavarois met advocaat. Drie gangen voor 12,50 euro en aanmelden via 035 - 693 87 86.

Thuis in Westereng Café

Broedplaats Gooise Meren Bussum 19:00 uur

Op dit maandelijkse café van het collectief 'Thuis in Westereng' zijn alle bewoners uit Bussum-Zuid welkom. Elk café heeft een thema. Kijk voor meer info op: www.thuisinwestereng.nl.

vrijdag 1 februari

SeniorWeb Inloopspreekuur

Bibliotheek Bussum 10:00 uur

Een team computerdeskundigen van SeniorWeb zit klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Je wordt kosteloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

t Bussums GeheugenHuis

Wijkcentrum Uit Wijk Bussum 10:00 uur

Een ontmoetingsplek voor en door mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of mantelzorgers. We spelen onder ander geheugenspellen, doen creatieve activiteiten, drinken gezellig koffie en lunchen met elkaar. Meer info: elindhout@versawelzijn.nl.

'School! Kunst uit de klas'

Comenius Museum Naarden 12.00 uur

Tentoonstelling 'School! Kunst uit de klas' tot en met 19 mei. Tekeningen van kinderen van zes tot en met zestien jaar uit Tsjechië en Nederland hoe zij school zien, worden tentoongesteld. Zie www.comeniusmuseum.nl.

Schakeldiner

Wijkpost De schakel Naarden 17:15 uur

Een 3-gangendiner in een plezierige omgeving. Kosten 8 euro met aperitief, glas drinken bij het eten en koffie/thee na. Vandaag: viscocktail, aangeklede boeuf bourguignon en flensjes met... Inschrijven in De Schakel of bel R. de Beer, 0294-777906.

Aquadisco Wintersport

Sportcentrum De Zandzee Bussum 19:00 uur

Aquadisco wintersportspecial tot 21.30 uur. Vooraf eten in horeca is ook mogelijk vanaf 18.15 uur. Kaartjes zijn te koop aan de receptie of via de webshop voor 6,70 euro. Toegang A-diploma tot en met groep 8 basisonderwijs.

zaterdag 2 februari

Open dag

Sterk Lifestyle Gym Naarden 9.30 uur

De trainers van Sterk Lifestyle Gym beginnen tussen 9.30 tot 14.30 uur elk half uur een nieuwe Sterk Training. De trainers dagen je uit: trek je sportoutfit aan en ervaar direct wat Sterk voor jou kan doen.

Repair Café

Wijkpost De schakel Naarden 10:00 uur

Wacht nog even met weggooien. Neem mee wat defect of kapot is om samen met reparateurs te repareren. Je kunt komen met jouw fiets, huishoudelijke apparaat, huisraad, kleine elektronica, textiel of kleding. De hulp is gratis.

Demonstratiedag Slowjuicen

Slowjuice.nl Naarden 10:00 uur

Iedereen is welkom van 10.00 tot 13.00 uur om ons assortiment te komen bekijken en de slowjuicers zelf te testen en het zelfgeperste sapje te proeven. Groenten en fruit volop aanwezig. Je kunt ook eigen groenten en fruit meenemen en medewerkers kunnen assisteren.

Voorleesdag met poppentheater

Boekhandel Los Bussum 14:00 uur

Poppentheater tijdens Nationale Voorleesdagen. Poppentheater Ennadien speelt 'Een huis voor Harry' om 14.00 en 15.00 uur. Toegang gratis, maar vooraf aanmelden via info@boekhandellos.nl of 035-6917678.

zondag 3 februari

Optreden Bellefleur

WOC de Palmpit Bussum 14.00 uur

Zangkoor Bellefleur is een driestemmig dameskoor met ruim 25 leden met dirigente Gro Rapstad en pianist Hugo de Graaff. Een afwisselend repertoire; de nadruk op lichte muziek. Het koor zingt ook volksliedjes in verschillende talen en treedt daarmee regelmatig met succes op onder meer in woonzorgcentra in het Gooi. Trefwoorden van het koor zijn: gezelligheid, kwaliteit en zangplezier. Behalve de te horen muziek wordt er ook een verhaal verteld. Vooraf zal tijdens het optreden de inhoud van de aangekondigde liedjes worden toegelicht.

Gratis rondleiding in Comenius Mausoleum

Comenius Museum Naarden 15:00 uur

Gratis rondleiding in Comenius Mausoleum in Comenius Museum. Entree museum is 6,50 euro, rondleiding is gratis. Kijk op www.comeniusmuseum.nl.

Pianorecital door Klára Würtz en Martin Oei

BIJ ANDREAS Naarden 16:00 uur

Klára Würtz is een Hongaarse pianiste met een enorme staat van dienst, die sinds 1998 in Amsterdam woont. Tijdens dit recital introduceert Klára de jonge pianist Martin Oei. Het belooft een bijzondere middag te worden.

maandag 4 februari

Zoeken en Vinden

WOC De Palmpit Bussum 10:00 uur

Op zoek naar een uitdaging voor je vrije tijd? Wijkontmoetingscentrum De Palmpit is op zoek naar iemand voor onder andere de financiën. Bel of mail naar Ronald Smout: rsmout@versawelzijn.nl of 06-3007 5418.

Seniorencafé

Brasserie Stokjes en Lepel Bussum 10:30 uur

Op maandag is zoals gewoonlijk het ASGM Seniorencafé in Brasserie Stokjes en Lepel onder het motto 'Gezelligheid kent geen tijd'. Ook niet-ASGM-leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. De gastvrouwen Lidemey en Christa verwachten je.

Brainstorm Café - NAH

Wijkcentrum Uit-Wijk Bussum 12:00 uur

Niet-aangeboren hersenletsel? Kom naar ons Brainstorm Café, iedere eerste en derde maandag van de maand, behalve schoolvakanties. Je kunt je lunch meenemen, wij zorgen voor een drankje. Meer informatie: BrainstormNAH@gmail.com of bellen met 06-25108102 (Jacqueline).

Gayatri Mantra meditatie

Praktijk Zijn met wat is Bussum 20:15 uur

De Gayatri Mantra is een krachtige oproep voor vrede en licht voor alle situaties in de wereld. Na de recitatie zitten we in stille meditatie. Bijdrage is 9 euro. Graag van tevoren opgeven via premakasha@online.nl of 06-21155507.

dinsdag 5 februari

Digi-café SeniorWeb

Bibliotheek Naarden 10:00 uur

SeniorWeb inloopspreekuur met computerdeskundigen van SeniorWeb die klaar zitten om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Kosteloos advies.

Handwerkclub ASGM

WOC De Palmpit Bussum 14:00 uur

Hou je van handwerken, breien of haken? En wil je dit niet alleen doen? Kom dan bij de handwerkclub van ASGM. Ook niet-ASGM leden zijn welkom. Informatie bij Rita Beun, 06-46547533, 035-6940538 of per e-mail: rita@beun.net.

Inzameling

Wijkpost De schakel Naarden 18:30 uur

Om de week inbreng goederen voor de noodlijdende mens in voormalige Oostbloklanden. Sortering en transport wordt verzorgd door www.depoortersvannaarden.nl/inzameling-spullen.

Tafeltennis

Tafeltennis TTV Good Luck Bussum 20:00 uur

Wil je een balletje slaan of jouw conditie op peil houden dan ben je alle dinsdagavonden vanaf 20.00 uur welkom. Meer info: www.goodluck.nl.

woensdag 6 februari

Spieghelcafé

Spieghelkerk Bussum 10:00 uur

Het Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie. De toegang is gratis.

Mahjong

Wijkcentrum Uit-Wijk Bussum 10:00 uur

Gratis beginnerscursus voor wie het nog niet kent. Gewoon lekker spelen onder leiding van ervaren spelers. Loop rustig eens binnen of neem contact op met Koen van Dijk, 06-44122100 of koencmb.vandijk@gmail.com.

't Bussums GeheugenHuis

Wijkcentrum Uit-Wijk Bussum 10.00 uur

Nu ook op woensdag. Een ontmoetingsplek voor en door mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of mantelzorgers. We spelen onder ander geheugenspellen, doen creatieve activiteiten, drinken gezellig koffie en lunchen met elkaar. Meer info: elindhout@versawelzijn.nl.

Lezing klassieke muziek

Bibliotheek Bussum 10:30 uur

Deze keer 100 jaar vrouwenkiesrecht, speciale aandacht voor vrouwelijke componisten. Ook mannen en niet-leden van de ASGM zijn welkom. De entree is 4 euro en voor niet-leden 6 euro. Koffie uit de automaat is 0,50 euro.

Lichte Hatha Yoga voor 55+

YogaYvonne Naarden 17:00 uur

In deze hatha yogales voor 55+ komen alle aspecten van yoga aan bod. Fysieke houdingen, adem bewustwording, visualisaties en concentratie oefeningen. De lessen worden afwisselend opgebouwd vanuit de Hatha en Sivananda Yoga traditie. Meer informatie op www.yogayvonne.nl.

Lezing 'Het Lot'

Majellakapel Bussum 19:30 uur

Hoe kan God dat allemaal toelaten? Over voorbestemming, gerechtigheid en de vrije wil van de mens. Marianne de Neve verzorgt de lezing, zij is natuurgeneeskundige en docente. Meer info: www.graalsboodschap.org of 035-6237031.

donderdag 7 februari

Spreekuur Administratie voor Elkaar

Wijkcentrum Uit-Wijk Bussum 10:00 uur

Voor allerlei vragen over administratie en diverse (gemeentelijke) formulieren, uitleg en hulp bij het invullen. Vragen over toeslagen en andere financiële regelingen.

Filosofisch Café: Dreigt de robotisering de mens te gaan overheersen

Koepelkerk of Mariakerk Bussum 14:00 uur

Voor het Filosofisch Café houdt dit keer drs. Hilde Klaassen een inleiding over de Frans-Joodse wijsgeer Levinas en intermenselijke verhoudingen. Levinas ontwikkelde het ethische belang van het begrip 'de Ander'. Inloop is om 13.30 uur. Entree 5 euro.

Spreekuur Administratie voor Elkaar

Scan Naarden 14:00 uur

Administratie voor Elkaar; wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij administratie, uitleg van formulieren en hulp bij het invullen, vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.