De locatie aan de Iepenlaan.
De locatie aan de Iepenlaan. Foto: Bob Awick

Politiek zet vraagtekens bij plan voor dure woningen Iepenlaan

BUSSUM Het staat nog niet onomstotelijk vast dat er woningen gebouwd gaan worden op het lege stukje grond tussen de Herenstraat en de Iepenlaan. De gemeenteraad heeft nog veel bezwaren.

De hallen op het stukje grond moeten gesloopt worden. Vervolgens is het plan dat er op die plek acht woningen zullen verrijzen, allemaal twee-onder-een-kap. Een groot deel van de gemeenteraad heeft echter diverse zorgen.
Onder meer de VVD, D66, PvdA en het GDP zetten vraagtekens bij het feit dat er weer alleen maar dure woningen worden gerealiseerd. Dat past niet bij de ambities die Gooise Meren heeft; een derde deel van de nieuw te bouwen woningen moet betaalbaar blijven. In dit plan komt daar, wederom, niets van terecht. En dat steekt de partijen. Het lijkt namelijk alsof bij ieder bouwproject zich een reden aandient om hier van af te wijken. Verder werd gesproken over de extra parkeerdruk in de straat als er meer woningen bij komen. Kortom, er zijn nog genoeg vragen, maar het plan werd niet direct weggestemd. Eerst wordt gekeken welke financiƫle gevolgen dat kan hebben in de vorm van claims.