Afbeelding
Foto:

Een uitgelezen boek

50 jaar kinderboekenweek

Het Jubileumboek, 'Voor altijd jong', uit 1994 is vooral een foto- en plaatjesboek.

Een overrompelend beeldessay van vormgever Anton Beeke, vaak op dubbele pagina's (30 bij 50 cm), toont hoe de wereld van het kind drastisch veranderde. Eerst geeft hij in acht foto's een tijdsbeeld: de eerste uit 1949 toont een gezin met 15 kinderen; de laatste een vader met twee kinderen. Dan 10 of meer foto's over allerlei

thema's waar kinderen in voorkomen zoals buiten spelen, verzamelen, 'thuis', kleding, de klas, lessen en clubs, lievelingsboeken en tot slot 'feest!' Just Enschedé schrijft over vijf decennia Kinderboekenweken. Afbeeldingen en gegevens van alle Kinderboekenweekgeschenken en boeken bekroond met Gouden Griffels en penselen. Een boek voor kinderen? Ook! Maar vooral ouders en boekenverzamelaars zullen blij zijn met het boek. Vele ouderen zullen er hun jeugd in terugvinden en aan hun 'eigen' kinderboekenweek terugdenken. Gebonden hardcover, 237 pagina's, uitgegeven door de Stichting CPNB.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor € 20. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.