Godelindebuurt na weken weer verlicht

BUSSUM De Godelindestraat en de Godelindedwarsstraat hebben meer dan drie weken zonder straatverlichting gezeten. Pas afgelopen maandag kon het probleem, na veel klachten, worden opgelost.

Dat de lantaarnpalen het niet deden kwam door een probleem met de stroomtoevoer. Netbeheerder Liander moest aan de slag om het probleem op te lossen, maar stuitte op een complexe storing aan de kabels. Dat het zo lang duurde voordat het probleem werd opgelost, zorgde voor klachten van buurtbewoners.

Maandagavond brandden de lichten weer. De hele dag werd er hard gewerkt en zaten enkele huishoudens even zonder stroom.


Niet contant betalen door faillissement parkeerbedrijf

GOOISE MEREN Het kan gebeuren dat parkeerautomaten van de gemeente Gooise Meren tijdelijk geen muntgeld accepteren. Dat meldt de gemeente.

Doordat het bedrijf dat de parkeerautomaten leegt failliet is, accepteren enkele automaten geen muntgeld.

De gemeente stelt dat parkeerders wel kunnen pinnen of mobiel kunnen parkeren. Contant betalen kan vaak wel bij een parkeerautomaat even verderop.

Volgens de gemeente moet het probleem snel tot het verleden behoren. Het failliete bedrijf, SecurCash, gaat toch nog een paar weken door. Daarna gaat de gemeente voor een jaar een contract aan met G4S om het probleem op te lossen. Ondertussen volgt een nieuwe aanbestedingsprocedure voor een vast contract met een bedrijf dat de automaten kan legen.