De Gestampte Meisjes Esmée, Ymke en Therena spelen de voorstelling 'Ballen 2.0' in deMess.
De Gestampte Meisjes Esmée, Ymke en Therena spelen de voorstelling 'Ballen 2.0' in deMess.

donderdag 24 januari

Open inloop

10.00 uur | WOC de Palmpit Bussum

Kom gezellig een kopje koffie te drinken en ontmoet vriendelijke mensen.

Administratie voor Elkaar

10..00 uur | Wijkcentrum Uit-Wijk Bussum

Voor allerlei vragen over administratie en diverse (gemeentelijke) formulieren, uitleg en hulp bij het invullen. Vragen over toeslagen en andere financiële regelingen.

Kunst en Antiek Weekend

11.00 uur | Grote Kerk Naarden

Traditiegetrouw opent het Kunst & Antiek Weekend in het laatste weekend van januari haar deuren in de imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting. Al meer dan 20 jaar is het Kunst & Antiek Weekend dé beurs waar een grote diversiteit aan oude, moderne en hedendaagse kunst wordt aangeboden.

Basistraining vrijwilligers

14.00 uur | Versa Vrijwilligerscentrale Bussum

Een training voor mensen die met vrijwilligerswerk willen beginnen of net begonnen zijn en nog vragen hebben om goed voorbereid vrijwilligerswerk doen. Behandeld worden onder andere verzekering en onkostenvergoeding. Opgeven via www.vagev.nl.

Administratie voor Elkaar

14.00 uur | Scan Naarden

Administratie voor Elkaar; wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij administratie, uitleg van formulieren en hulp bij het invullen, vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

Duurzame en gezonde voedselproductie

20.00 uur | Spieghelkerk Bussum

Louise Fresco is een bevlogen verteller over duurzame en gezonde voedselproductie. Prof. dr. ir. Fresco komt haar visie geven over voedsel vanaf het moment dat het van de akkers komt tot aan de rangschikking op de dinertafel.

'Liefde is aardappelen'

20.30 uur | deMess Naarden

Marga van Praag praat met maakster Aliona van der Horst over de uitdagingen tijdens het maken van deze documentaire. 'Liefde is Aardappelen' won de Gouden Kalf 2018 voor beste lange documentaire.

vrijdag 25 januari

SeniorWeb Inloopspreekuur

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Een team computerdeskundigen van SeniorWeb zit klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Je wordt kosteloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

't Bussums GeheugenHuis

10.00 uur | Wijkcentrum Uit-Wijk Bussum

Een ontmoetingsplek voor en door mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of mantelzorgers. Er worden onder andere geheugenspellen gespeeld, creatieve activiteiten, drinken gezellig koffie en lunchen met elkaar. Meer info: elindhout@versawelzijn.nl.

Café voor Later

19.00 uur | Wijkpost De Schakel Naarden

Bijna of al met pensioen? Vanavond in Café voor Later aandacht voor de rol van de wijkagent.

Chopin door Nicolas van
Poucke

20.15 uur | Spieghelkerk Bussum

Nicolas van Poucke is een van de grote aanstormende Nederlandse pianisten en speelt een solorecital met werken van Frédéric Chopin.

zaterdag 26 januari

Foto-expositie Vincent Westerweel

10.00 uur | deMess Naarden

Foto-expositie van Vincent Westerweel 'India, walk with me'. Alhoewel hij opgroeide tussen de lenzen, contactsheets en filmrolletjes van zijn vader Pim Westerweel, begon Vincent pas laat met het vak.

Schrijver Tommy Wieringa

16.00 uur | Boekhandel Los Bussum

Schrijver Tommy Wieringa vertelt over zijn nieuwe boek 'Dit is mijn moeder', beantwoordt vragen en signeert. De toegang is gratis.

Gestampte Meisjes

20.30 uur | deMess Naarden

'Ballen 2.0'. Een ode aan de hedendaagse man. Fysiek cabaret dat op geestige wijze gehakt maakt van de rolverdeling tussen mannen en vrouwen. Ze kregen in De Theaterkrant vier sterren voor deze fysieke cabaretvoorstelling. Confronterend, heftig, maar ook hilarisch.

zondag 27 januari

Burgemeester bestijgt kansel

10.30 uur | Koningskamer Bussum

Burgemeester Han ter Heegde houdt de Koningspreek. Het thema van zijn lekenpreek is: 'Esperanza: En uiteindelijk komt alles goed'. Ieder mens heeft de opdracht de wereld iets mooier achter te laten.

Presentatie orgaandonatie

12.00 uur | NIA studio Art of Moves Naarden

De nieuwe donorwet treedt in de zomer van 2020 in werking. Désirée Röver geeft een presentatie om je te helpen in het maken van een keuze: wel of geen donor worden. Aanmelden: inspirerendelezingen@gmail.com of 06-24241829.

Expositie: Wat zie ik?

14.00 uur | Galerie Pouloeuff Naarden

Deze wonderlijke tentoonstelling laat je met een nieuwe blik naar de realiteit kijken. Herkenbare objecten en materialen worden op een onverwachte manier gecombineerd en in ongewone situaties geplaatst.

Muzikale middag

14.30 uur | WOC Bellefleur Naarden

Jazzpianist Jeroen van Helsdingen verzorgt de middag. De zaal is om 14.00 uur open. De kosten zijn 4 euro inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie kijk op www.wocbellefleur.nl.

maandag 28 januari

Zoeken en Vinden

10.00 uur | WOC Palmpit Bussum

Op zoek naar een uitdaging voor je vrije tijd? Bij wijkontmoetingscentrum De Palmpit zijn we op zoek naar jou voor onder andere de financiën. Bel of mail naar Ronald Smout: rsmout@versawelzijn.nl of 06-3007 5418.

Handwerkliefhebbers

10.00 uur | WOC Bellefleur Naarden

Elke maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur ben je welkom op de handwerkochtend. Meer informatie op www.wocbellefleur.nl.

Seniorencafé

10.30 uur | Brasserie Stokjes en Lepel Bussum

Op maandag is zoals gewoonlijk het ASGM Seniorencafé in Brasserie Stokjes en Lepel met als thema 'Gezelligheid kent geen tijd'. Ook niet-leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. De gastvrouwen Lidemey en Christa staan klaar.

Open Eettafel

17.00 uur | WOC De Palmpit Bussum

Iedere maandag wordt er een 2-gangenmaaltijd geserveerd. Een gezellige omgeving, een trefpunt in de buurt met goed eten met groentesoep, gehaktbal, andijvie à la crème en gekookte aardappelen inclusief koffie en thee voor 10 euro.

Succesvolle mindset

17.30 uur | Hotel Jan Tabak Bussum

Jacqueline te Brake, businesscoach, vertelt hoe jij jouw mindset kunt inzetten voor zakelijk succes en hoe je je valkuilen kunt omzeilen. Vooraf diner en voorstelrondje. Informatie op www.entrefemmes-gooi.nl/agenda.

dinsdag 29 januari

Oefengroep Nederlandse Taal

10.00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Spreken, lezen, schrijven en/of grammatica oefenen met Nederlandse vrijwilligers. Iedereen is welkom. Gratis deelname. Info: Esther Lindhout, 06-27025703 of Elindhout@versawelzijn.nl.

Basiscursus Aquarelleren

14.00 uur | Atelier Comello-Art Bussum

In twaalf lessen worden stap voor stap de basistechnieken van het aquarelleren behandeld. Zoals wassingen, nat-in-nat, kleuren mengen. Voor meer informatie kijk op www.comello-art.nl of bel met 06-17704781.

Communicatievaardigheden

14.00 uur | Buurtcentrum Uit-Wijk Bussum

Als vrijwilliger word je geconfronteerd met situaties waar je niet altijd op bent voorbereid. Je eerste reactie bepaalt het contact. We oefenen met eenvoudige communicatievaardigheden en welke reacties het beste werken. Opgeven kan op www.vagev.nl.

Salon in de 19e eeuw

20.00 uur | Tindal Villa Bussum

Broedplaats voor kunstenaars, wetenschappers en wereldverbeteraars met spreker Hans Roelofsen. Reserveren: www.cciv.nl.

Tafeltennis

20.00 uur | Tafeltennis TTV Good Luck Bussum

Bij TTV Good Luck kan weer volop worden gespeeld. Wil je een balletje slaan of jouw conditie op peil houden dan ben je alle dinsdagavonden welkom. Meer informatie op www.goodluck.nl.

woensdag 30 januari

Actief op de been blijven

10.00 uur | WOC Spieghelwijck Bussum

Heb je het gevoel dat je instabieler bent of struikel je weleens? Kom naar de informatieochtend en de daaropvolgende trainingen om op de been te blijven. Informatie via Anouck Dingemans: 06-21363918.

Mahjong

10.00 uur | Wijkcentrum Uit-Wijk Bussum

Gratis beginnerscursus voor wie het nog niet kent. Gewoon lekker spelen onder leiding van ervaren spelers. Loop rustig eens binnen of neem contact op met Koen van Dijk, 06-44122100 of mail naar koencmb.vandijk@gmail.com.

Lichte Hatha Yoga voor 55+

17.00 uur | YogaYvonne Naarden

In deze hatha yogales voor 55+ komen alle aspecten van yoga aan bod. Fysieke houdingen, adem, bewustwording, visualisaties en concentratie-oefeningen. De lessen worden afwisselend opgebouwd vanuit de Hatha en Sivananda Yoga traditie. Meer informatie op www.yogayvonne.nl.

Bingo-avond

19.30 uur | Wijkpost De schakel Naarden

Bingo-avond met mooie prijzen en na afloop een loterij. Kosten 3,50 euro per kaart, inclusief twee consumpties.

Interculturele communicatie

20.00 uur | Witte Kerk Naarden

Interculturele communicatie, door Gatra Peshtaz van Vluchelingenwerk, die je leert om op een nieuwe wijze te kijken naar vluchtelingen en de dynamiek die daaraan gepaard gaat. Je ervaart een echte gedachteverschuiving met deze lezing, omdat jij wezenlijk anders leert kijken naar communicatiestijlen.

donderdag 31 januari

Thema Maaltijd: Vis

17.00 uur | WOC De Palmpit Bussum

Een keer in de maand uitgebreid dineren bij De Palmpit. Altijd gekoppeld aan een thema. Dit keer een vismenu. Professioneel bereid en met enthousiasme geserveerd met zalmslaatje met toast, gebakken vis met ravigotesaus, krieltjes, worteltjes en bavarois met advocaat. Drie gangen voor 12,50 euro. Aanmelden via 035-693 87 86.