Kindercarnaval is dit jaar in de Lunet.
Kindercarnaval is dit jaar in de Lunet. Foto: Marc Löwenberg

Telekids Spektakel met de Vestingnarren

NAARDEN Een heel carnavalsweekend met op de zondag voor de jeugd een spetterend feest. Van vrijdagavond 1 t/m zondagmiddag 3 februari is De Lunet het domein voor de Naardense Carnavalsvereniging De Vestingnarren.

Een keer in de paar jaar pakken De Vestingnarren flink uit met een feestje in De Lunet en dit jaar is er voor de jeugd zelfs een feest in samenwerking met Telekids. Prins Ravel LIII is er ook met zijn gevolg, maar het is toch vooral een spektakel voor de jeugd. Jeugdprins Max II is er met zijn jeugdraad ook de hele middag bij. Tijdens het kinderfeest op zondagmiddag worden ook opnames voor een nieuwe clipdubvideo van de Telekids Musicalschool gemaakt. Thema van de clip is 'Plastic Soup' en basisscholen uit de omgeving hebben hiervoor een tekst mogen aanleveren. Uit alle inzendingen wordt zondagmiddag live de winnaar bekendgemaakt. De tekst, een couplet en refrein over de plastic soup, wordt dan ook meteen gebruikt voor de opnames van de videoclip. Verder zijn er die middag springkussens, wordt er geschminkt en natuurlijk gedanst.

Naarden Pronkt

Wordt er vrijdagavond nog een 'gewoon' feestje gevierd, zaterdagvond is er 'Naarden Pronkt' als voorproefje op het carnaval. Behalve dat er allerlei artiesten optreden, zijn er ook hapjes en drankjes. Je carnavalskleding kan je overigens in de kast laten hangen: de dresscode is casual chic. De feestavond voor volwassenen op vrijdagavond is inmiddels uitverkocht, voor de zaterdag zijn er nog wel kaartjes. Wie dus zin heeft in een feest met sterren als Gerard Joling, Lange Frans & Michael Bryan en DJ Charles maakt nog kans. Het kinderspektakel op zondag hoeft niemand te missen, er zijn nog flink wat kaartjes. Die zijn vooraf te koop via naardenpronkt.nl, maar ook nog zondagmiddag aan de deur. Het feestje begint om 14.00 uur en iedereen van 0 tot 14 jaar is welkom, ook ouders.