Nicole Wendt (links), Floortje de Vos en Christine Schenkel gaven de training in Naarden.
Nicole Wendt (links), Floortje de Vos en Christine Schenkel gaven de training in Naarden.

'Rots en Water'-training geeft jongeren zowel meer zelfvertrouwen als zelfbeheersing

BUSSUM In de grote zaal van ViJoS in wijkcentrum Uit-Wijk wordt vanaf donderdag 24 januari de training 'Rots en Water' gegeven voor leerlingen uit groep 7 en 8.

'Rots en Water' is een fysieke weerbaarheidstraining voor kinderen om zichzelf en hun sociale competenties te ontwikkelen. De training is voor kinderen die de overgang gaan maken naar de middelbare school, wat niet voor ieder kind even gemakkelijk is. "De training is een combinatie van yoga en aikido en het stoere van karate", aldus trainer Nicole Wendt, sociaal werker van Versa Welzijn. "Door de oefeningen worden ze zich bewust van hun eigen kracht en grenzen en leren ze om voor zichzelf op te komen zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen, maar ze leren ook om samen met andere kinderen te sporten. Vooral het zelfvertrouwen en de zelfbeheersing komen tijdens de training duidelijk naar voren." De 'Rots en Water'-training is al gegeven in Muiderberg en Naarden en nu dus in Bussum. "De trainingen werden goed bezocht en zowel de kinderen als de ouders waren zeer positief. Een meisje van negen jaar vertelde dat ze nu 'nee en stop' durfde te zeggen. Als ze werd gepest, liep ze niet meteen weg en gaf aan dat ze dit niet leuk vond. Wat ook mooi was om te horen dat een vader zei dat zijn zoon nu assertiever was dan hij."

De trainingen worden gegeven door Nicole samen met Nadir Izmar van Jongerenwerk Gooise Meren. De eerste les is op 24 januari van 15.30 tot 16.30 uur en duurt acht weken. De kosten zijn 40 euro. Kinderen en ouders kunnen contact opnemen door een mail te sturen naar Nicole, nwendt@versawelzijn.nl, of Izmar, nizmar@versawelzijn.nl.