Directeur Johan Bakker in de kunststofproductieruimte van AKF/AGF Industrie B.V.
Directeur Johan Bakker in de kunststofproductieruimte van AKF/AGF Industrie B.V. Foto: Bob Awick

AKF/AGF Industrie B.V. is een spuitgiet- en metaalverwerkingsbedrijf

NAARDEN AKF/AGF Industrie B.V. is een bedrijf gespecialiseerd in het spuitgieten van kunststof en metaalverwerking.

Spuitgieten is een productietechniek waarbij vloeibare kunststof onder hoge druk in een mal (matrijs) wordt gespoten. Deze mallen worden ook in het bedrijf gemaakt. Directeur Johan Bakker vertelt dat er een groot tekort is aan vakpersoneel en dat dat een groot probleem aan het worden is voor het bedrijf. "We zijn op zoek naar regionaal personeel en dan bedoel ik vooral jongvolwassenen. Uit ervaring weten we dat veel inwoners uit Gooise Meren en omgeving niet weten dat ons hightechproductiebedrijf op het gebied van kunststof op bedrijventerrein Gooimeer Zuid in Naarden zit. Om die reden zijn we een naamsbekendheidcampagne begonnen en hebben we ook Bussum op IJs gesponsord."
Het bedrijf kan jongvolwassenen veel bieden. "Je hoeft niet per se een technische opleiding gedaan te hebben, want we leiden ons personeel zowel intern als extern zelf op. Wij kunnen van een atechnisch persoon een vakman of -vrouw maken in de kunststof- en metaalverwerking." Maar wat is een spuitgietbedrijf precies? "Je wordt wakker en je wekker gaat. De wekker is een spuitgietonderdeel. Dan ga je je tanden poetsen en de tandenborstel is ook een spuitgietonderdeel. Beneden in de keuken drink je een kopje koffie, in het koffiezetapparaat zitten spuitgietonderdelen, maar ook bijvoorbeeld in je laptop en telefoon. De mallen om te spuitgieten worden door de metaalbewerkers gemaakt en overgeplaatst naar de kunststofproductie. Daar wordt de mal ingebouwd in de machine, kunststof vloeibaar gemaakt door het te verhitten en wordt het onder hoge druk in de mal 'gespoten'. Een product van sublieme kwaliteit rolt van de band. We zoeken ook een hightechinkoper die bij ons parttime kan werken zodat hij zijn kinderen naar school kan brengen en weer ophalen. Bij ons is veel mogelijk en bespreekbaar."
AKF/AGF Industrie B.V. is gespecialiseerd in drie markten. Ze maken onderdelen voor de levensmiddelenindustrie, tafeltjes en stoelonderdelen voor de vliegtuigindustrie en op technisch gebied worden onderdelen voor verkeerslichten, elektronica en elektrische schakelonderdelen gemaakt. "Alle kunststof die wij verwerken is duurzaam en wordt ingezet voor de langere termijn. Wij maken geen wegwerpartikelen of plastic verpakkingen."
Het bedrijf is op zoek naar enthousiaste jongvolwassenen die het vak van kunststofspuitgieten en metaalbewerken willen leren; het is een vak met een groot toekomstperspectief. "Als je bij ons komt werken, heb je gegarandeerd wereldwijd werk. Je hoeft geen dag werkeloos te zijn." Kijk voor informatie en voor vacatures op www.akf-agf.nl. Ook kun je langskomen bij het bedrijf aan de Nikkelstraat 16-18 of bellen met 06-86 80 89 86.