Afbeelding
Foto: Picasa

Een uitgelezen boek

Van Zinderen Bakker: Het Naardermeer

Het Naardermeer is Nederlands beroemdste meer. Maar dit is het beroemdste boek over het meer. Namelijk dat van Dr. E.M. van Zinderen Bakker. Het boek werd in 1942 door Allert de Lange uitgegeven.

Het was toen de eerste gedegen geologische, historische en botanische studie over Nederlands oudste natuurmonument. Het meer, dat men in 1883-1886 voor de laatste keer geprobeerd heeft droog te malen. Tientallen jaren was dit boek hét standaardwerk over dit meer. Jac. P. Thijsse schreef het voorwoord. Hij schrijft: 'Op enkele tientallen meters afstand van de drukste verkeersweg van Nederland ligt het Naardermeer en de spoorlijn met de hoogste frequentie gaat er midden door'. Deze zin zou ook anno 2019 geschreven kunnen worden.

255 pagina's + 31 pagina's foto's ('van den schrijver') op speciaal fotopapier met 72 afbeeldingen en 25 tekeningen in de tekst.. In redelijke staat. Op de afbeelding een deel van de eendenkooi in 1941.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is
te koop voor € 15. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.