Pippi-Lotte Maessen won de award voor haar rol als Fiona in de musical Shrek.
Pippi-Lotte Maessen won de award voor haar rol als Fiona in de musical Shrek.

'Toen ik mijn naam hoorde op het podium, was ik helemaal verbijsterd'

NAARDEN Pippi-Lotte Maessen heeft de Pia Douwes Special Talent Award gewonnen voor haar rol van Fiona in de musical Shrek tijdens het Amateur Musical Gala in Rotterdam.

De Naardense speelt de vervloekte Fiona, die elke nacht verandert in een Oger, maar blijft voor altijd mooi als zij haar ware liefde treft. "Deze vloek maakt Fiona enorm leuk om te spelen", vertelt Pippi-Lotte. "Het is namelijk een prinses met twee verschillende kanten. Ik mag elke keer schakelen tussen de prinses die je uit de sprookjesboeken kent en de ietwat lompe Oger. Dat zorgt voor hilarische momenten."
Pippi-Lotte zingt al haar hele leven. "Ik ben rond mijn zesde jaar begonnen met mijn eerste musicallessen en ik wilde eigenlijk meteen op zangles. Maar dat kon toen niet want mijn stem was nog niet ontwikkeld. Toen ik naar de middelbare school ging, ben ik rond mijn vijftiende jaar begonnen met zanglessen." Ze heeft zich altijd afgevraagd of ze van zingen haar beroep wilde maken of toch studeren. "Toen ik in de zesde klas zat, moest ik een keuze maken voor een studie. En heb toen toch voor studeren gekozen en ben ik de studie Levensmiddelentechnologie in Wageningen gaan doen."
Toch ging het opgegeven moment bij Pippi-Lotte weer kriebelen en heeft ze meegedaan aan de zoektocht van K3. "Ik wilde graag de nieuwe K3 worden en heb toen, een auditie gedaan voor 'K3 zoekt K3'. Ik ben het niet geworden maar, nu ik erop terug kijk, was dat de juiste beslissing want ik was toen ook nog te jong voor zo'n carrière." Vier jaar geleden sloot Pippi-Lotte zich aan bij musicalvereniging Sempre Sereno in Wageningen en mocht dit jaar de hoofdrol van Fiona in de musical Shrek spelen. "Het was een druk jaar voor me. Naast mijn studie moest ik ook vaak repeteren wat voor mij nieuw was, maar ontzettend leuk om te doen. Ik had nog nooit zo intensief met een regisseuse en musicalleider samengewerkt en je leert zoveel van elkaar. Ik moest nu met teksten aan het werk en natuurlijk ook met de ezel en Shrek. Ik kreeg er veel voor terug en dat maakte het heel leuk en interessant."
Pippi-Lotte vertelt enthousiast dat ze nooit had gedacht dat ze de Special Talent Award voor haar rol van Fiona zou winnen. "Ik had eigenlijk helemaal niet verwacht dat ik überhaupt de nominatie zou krijgen. Toen we met z'n allen op het podium stonden tijdens het Amateur Musical Gala en ik mijn naam hoorde, was ik verbijsterd. Ik kon alleen nog maar glimlachen en bevatte niet dat het waar was dat ik de award had gewonnen. Wat op mij ook een grote indruk heeft gemaakt, waren de mooie en lieve woorden van Pia Douwes waarom ik deze prijs gewonnen heb. Die woorden gaan de hele tijd nog door mijn hoofd heen." De prijs houdt in dat ik van Pia Douwes een masterclass krijg en we aan een aantal nummers gaan werken."