Mogelijk tijdelijk iets kouder, daarna weer zachter

Sinds de kerst houdt een hardnekkig hogedrukgebied stand boven West-Europa met rustig, meest bewolkt en droog weer. Na de zachte jaarwisseling kan het kortdurend kouder worden. Een hogedrukgebied bij IJsland trekt zuidoostwaarts. De wind draait dan tijdelijk naar noord. Daarna komt een westelijke stroming op gang met toenemende kans op regen en zachter weer.

Donderdag en vrijdag

Donderdag lijkt de kans groot dat het wisselend bewolkt is met nu en dan zon. Daarbij blijft het meest droog al is een bui mogelijk. De wind wordt noordwest en is matig van kracht. De temperatuur ligt rond 5 graden. In de nacht naar vrijdag kan het licht vriezen. Overdag schijnt soms de zon met kans op een lokale bui. Bij een matige noordenwind wordt het 3 à 4 graden.

Het weekeinde

In de nacht naar zaterdag kan het licht vriezen. Er is kans op mist. Overdag kan de zon even schijnen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe. Het wordt circa 5 graden. De wind wordt westelijk en neemt iets in kracht toe. De kans is vrij groot dat vanaf zondag een wisselvallige periode van start gaat met een toenemende kans op regen bij een iets stijgende temperatuur.

Weetje

De jaarwisseling verliep zacht en op nieuwjaarsdag werd het 8 à 9 graden. Dat was gelijk aan de temperatuur van een jaar terug. Voor de nieuwjaarsduik was het twee jaar geleden minder aangenaam. Toen werd het maar 2 graden. De jaren 2009 en 2010 startten nog kouder met een maximum rond 0 graden. Tijdens de jaarwisseling van 2009 naar 2010 was het – 7 graden.