Buurt-speelplekken rookvrij verklaard

GOOISE MEREN Er mag vanaf nu niet meer gerookt worden op meerdere speelplekken. De speelplaats aan de Bussumse dr. J. Th. de Visserlaan werd woensdag als eerste speelplek van Gooise Meren rookvrij verklaard.

De rookvrij-borden werden woensdag onthuld. Dat gebeurde in een estafettevorm door de hele regio. Gemeente voor gemeente werd een speelplaats rookvrij. De borden op de Bussumse speelplaats werden onthuld door wethouder Geert-Jan Hendriks. Collega-wethouders deden dat voor andere gemeenten.

Meer plekken

Er werden meerdere speelplekken rookvrij gemaakt na een actie van de regio. De afgelopen weken konden bewoners hun buurtspeelplek opgeven om rookvrij verklaard te worden. Buurtspeelplekken waar meerdere aanvragen voor kwamen worden ook rookvrij, de borden zijn woensdag meteen geplaatst.


Gemeenteraad opent deuren voor gasten

GOOISE MEREN Hoe wordt onze gemeente bestuurd? En wat doet de gemeenteraad? Bewoners van Gooise Meren kunnen er vanaf nu achterkomen door 'gast van de raad' te worden.

De gemeenteraad laat weten gasten nog meer dan anders welkom te heten. Gemeenteraadsvergaderingen zijn tenslotte openbaar, maar door ook 'gast van de raad' te worden kun je begeleid worden rond je bezoek aan de gemeenteraad. "We vertellen je dan van tevoren hoe de gemeenteraadsvergadering precies werkt, welke onderwerpen er worden besproken, hoe het debatteren gaat en ik kom ook even langs om gasten welkom te heten", vertelt burgemeester Han ter Heegde.

Volgende keer

De gemeenteraad opende woensdag voor het eerst haar deuren voor gasten. Daar kwamen al meerdere mensen op af. Aanmelden voor de volgende keer kan op griffie@gooisemeren.nl. De 'spoedcursus gemeentebestuur' wordt niet bij elke gemeenteraadsvergadering gegeven, maar bezoekers zijn wel bij elke vergadering welkom.