Geen Nederlandse vlag op toren Grote Kerk

MUIDEN Afgelopen Koningsdag ontbrak hij al en ook tijdens dodenherdenking en Bevrijdingsdag wappert er geen vlag op de toren van de Grote Kerk aan de Kerkstraat.

Bij een inspectie is gebleken dat het niet veilig is om de hijsinstallatie in de toren te gebruiken. Er bleken al eerder een aantal gebreken te zijn. De gemeente heeft vervolgens een keuring aangevraagd en die heeft geleid tot het afkeuren van de hijsinstallatie. Het gebruik van de installatie kan gevaarlijk zijn voor degene die hem bedient. De gemeente wil geen enkel risico nemen.

De hijsinstallatie van de Grote Kerk wordt zo snel mogelijk hersteld, maar dat ging vanwege de levertijd van materialen en de beschikbaarheid van de uitvoerende partij niet meer lukken voor 4 en 5 mei.


Politiek maakt plaats voor Ajax

GOOISE MEREN De politieke avond van de gemeente Gooise Meren wordt volgende week woensdag een paar uur naar voren geschoven. Dat heeft te maken met de halve finale van Ajax in de Champions League.

Ajax speelt volgende week de return tegen Tottenham Hotspur en kan zich dan verzekeren van een finaleplek. Daarom begint de politieke avond al om zes uur.