Henk Sander werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Henk Sander werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Bob Awick

Lintje voor Muider Henk Sander

GOOISE MEREN Als dank voor al zijn jarenlange belangeloze werk heeft Muider Henk Sander afgelopen week een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen. Sander werd samen met de andere gedecoreerden van Gooise Meren. met een smoes naar de Grote Kerk gelokt, waar de lintjes werden uitgereikt.

Henk Sander (73) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor het Comité Openbare Feesten Muiden. Daarnaast is hij ook actief voor de Muider Schaak Kring. Sander was erg verrast, maar bovenal erg trots. Na de feestelijkheden stonden familie, vrienden en andere bekenden en onbekenden klaar om hem te feliciteren.

Burgemeester Han ter Heegde roemde de gedecoreerden om hun werk en bedankte ook de partners en de kinderen. "Steun van het thuisfront is vaak onontbeerlijk om maatschappelijk dienstbaar te kunnen zijn", aldus Han ter Heegde.

Naast Sander kregen vier Naarders en vier Bussumers ook een lintje opgespeld door de burgemeester, net als Sander voor vele jaren vrijwilligerswerk. Bijzonder was onder meer dat er dit jaar ook een echtpaar een lintje kreeg. Er waren dit jaar geen Muiderbergse gedecoreerden.

3