Afbeelding

Opvallend veel oplichters aan de deur gesignaleerd

GOOISE MEREN Er lopen de afgelopen weken opvallend veel oplichters langs de deuren. Bewoners worden gewaarschuwd.

Vaak gaat het om dezelfde twee daders. Twee netgeklede mannen van tussen de 40 en 50 jaar gaan langs deuren en proberen met een smoes bij mensen binnen te komen. Ze hebben als doel om waardevolle spullen te stelen. Soms lukt dat en nemen ze geld of sieraden mee. De oplichters slaan vaak toe bij mensen van zestig jaar en ouder. Agenten roepen bewoners op om op te letten, niet zomaar voor iedereen de deur open te doen en alert te zijn op smoesjes. Als er oplichters aan de deur komen, mag 112 worden gebeld.


Frans Horbach exposeert in Kerk aan Zee

MUIDERBERG Kunstenaar Frans Horbach exposeert in de Kerk aan Zee onder de noemer 'Ruimte en verbeelding'. Horbach reisde de halve wereld rond totdat hij zich in 1982 definitief in Amsterdam vestigde.

Het recente werk van Frans Horbach wordt gekenmerkt door contrastrijke, geometrische composities, heldere kleurenvlakken en een steeds wisselend lijnenspel, gecombineerd met lyrische accenten. De tentoonstelling is te bezichtigen op de zondagen 28 april en 5 en 12 mei. Tijd: van 13.00 tot 16.00 uur.