Opnieuw relletjes bij kermis in Bussum

BUSSUM Er werd door extra agenten en boa's van de gemeente een oogje in het zeil gehouden, maar toch is het afgelopen weekend weer misgegaan op de Bussumse kermis. Zowel vrijdag- als zaterdagnacht waren er relletjes, drie jongeren werden aangehouden.

Vlak nadat de laatste attracties sloten waren er vechtpartijen en andere opstootjes met jongeren. Het was raak op de hoek van de Brinklaan met de Nieuwe Raadhuisstraat, vlak naast de kermis dus, maar ook even verderop op het Veerplein voor de McDonald's.

Mishandelingen

Nog geen half jaar geleden was het ook al raak met ongeregeldheden rond de kermis. Toen werden er meerdere jongeren opgepakt na vechtpartijen, vernielingen, mishandelingen en zelfs aanrandingen. Het bleek toen te gaan om zeker tweehonderd relschoppende jongeren.

Niet tegen te houden

Burgemeester Han ter Heegde noemt de relletjes van nu "helaas niet tegen te houden. Er lag een goed pakket met maatregelen. Er was extra politie-inzet, er waren meer boa's van de gemeente en op de kermis zelf liepen ook beveiligers rond. Meer dan dat kunnen we ook echt niet doen. Het is natuurlijk erg vervelend, maar laten we het wel in perspectief plaatsen. Het was beheersbaar en de politie zat er bovenop."

De burgemeester laat wel weten het afgelopen kermisweekend nog te gaan evalueren. Politieke partij GDP heeft al vragen gesteld over de relletjes.