Zaalsportclub- jeugd strijdt tegen elkaar

MUIDERBERG Het is inmiddels traditie, de jaarlijkse onderlinge Onderlinge Wedstrijden van Zaalsportclub Muiderberg. Over ruim twee weken, 14 april, is het weer zover, dan nemen de jeugdleden het tegen elkaar op.

De turn- en gymwedstrijdjes zijn bedoeld voor huidige leden van twee tot en met twaalf jaar, maar ook nieuwe leden zijn welkom zo laat voorzitster Vera van Etten weten.

Om tien uur mogen de allerkleinsten laten zien wat ze allemaal voor moois hebben geleerd, daarna zijn er wedstrijden voor de jongens en de dag wordt afgesloten met de onderlingen strijd tussen de meisjes. Van Etten: "Het is een leuk moment voor de kinderen om te laten zien wat ze allemaal hebben geleerd het afgelopen jaar." Plezier staat centraal, daarom krijgt iedere deelnemer ook een zilveren medaille. Wie er bovenuit steekt of een bijzondere prestatie neerzet krijgt een gouden exemplaar omgehangen.

Uitbreiding activiteiten

De Zaalsportclub Muiderberg bestaat al 35 jaar en heeft inmiddels 160 leden, waarvan zo'n 60 kinderen. "Al op jonge leeftijd is bewegen zo belangrijk", aldus Van Etten. De voorzitster vertelt dat er ook steeds meer activiteiten bijkomen. Zoals Nijntje bewegingsgym voor de allerkleinsten maar ook sportfit en bootcamp voor de volwassenen.

Meer informatie, ook over de onderlinge wedstrijden is te vinden op www.zaalsportclub.nl.


Haastige reiziger ontsnapt aan aanrijding

BUSSUM Een haastige reiziger is zaterdagmiddag bij station Naarden-Bussum op het nippertje ontsnapt aan een aanrijding. Dat meldt de treinverkeersleiding van ProRail op Twitter.

De reiziger klom over een al gesloten spoorboom vlakbij het station om de trein nog te kunnen halen. Op het perron was een andere trein echter al vertrokken, de reiziger ging er maar net voor langs.

De machinist is vermoedelijk flink geschrokken, zo meldt ProRail. De man werd opgevangen door de wachtdienst om over het vooral te praten.