Ook de dijk werd niet vergeten.
Ook de dijk werd niet vergeten.

Opbrengst: ruim 200 kilo afval

MUIDEN / MUIIDERBERG Zeker 200 kilo afval is er opgeruimd met schoonmaakactie Beach Clean Up. Voor de derde keer werd de kustlijn vanaf de A6 tot Muiden ontdaan van zwerfvuil.

Van petflesjes tot sigarettenpeuken, alles verdween in de speciale plastic zakken. Er werd zelfs met vereende krachten een polyester boot uit het water gevist die daar al jaren lag.Tweehonderd kilo is een flinke hoeveelheid, maar volgens de organisatie was er beduidend minder afval dan voorgaande jaren.

Flinke wind

Rond half twee was het al behoorlijk druk op het strandje van Muiderberg. Het was wat koud en het waaide flink, maar dat was voor deze Muiderbergers en Muiers geen reden om thuis te blijven. Het was duidelijk dat veel kinderen hun ouders hadden opgetrommeld om mee te gaan en ze konden niet wachten om aan de slag te gaan. Na een korte uitleg van de organisatie werden er groepjes gevormd en kon de grote schoonmaak beginnen.

Voorbereiding

De schoonmaakactie was goed voorbereid. Er hing een kaartje waarop het gebied in secties was verdeeld.

Er waren verschillende coördinatoren die het voortouw namen, er waren 100 prikkers vooraf geregeld bij de gemeente Gooise Meren en het verzamelde afval werd door de gemeente opgehaald.

De hele kustlijn werd schoongemaakt.
Nog even geduld voor het startsein.
Veel jeugd van de basisscholen.
Nog even overleggen.
Het drankje voor de ouders werd al vroeg gespot.