Woningen voor dementerenden

MUIDEN Er komen twee woonhuizen voor ouderen met dementie op zorglandgoed Hoogerlust aan de Weesperbinnenweg. Als alles goed gaat, is de bouw rond 2020 klaar.

Wonen bij September realiseert in totaal twee woningen met daarin veertig zorgappartementen voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie of alzheimer.

Oprichter Michiel van Putten vertelt dat er veel vraag is naar kleinschalige ouderenhuisvesting voor een breder publiek dan alleen vermogende personen. "Daarom hebben wij ons tot doel gesteld om kleinschalige ouderenhuisvesting te realiseren waar ouderen op een kwalitatieve en liefdevolle manier oud kunnen worden met een gelijkgestemde groep mensen."

Samen leven

"Wij geloven dat ook mensen met een dementie zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een omgeving waar geleefd wordt", aldus Cristel van der Veen die de communicatie doet bij Wonen bij September. "De bewoners kunnen werken in de tuin, elke dag wordt er samen vers gekookt en regelmatig kunnen ze samen met begeleiders op pad."

Wonen bij September houdt op dinsdag 12 februari om 19.30 uur een informatieavond bij de Koninklijke aan de Westzeedijk 7.