Crowdfunding voor Buurt-AED geslaagd

MUIDERBERG Muiderberg krijgt haar eerste Buurt-AED bij. In amper drie weken tijd is het geld opgehaald op initiatief van Dick en Anneke Marjot.

De crowdfundingactie verliep, ondanks een wat aarzelende start, toch nog snel. Binnenkort hangt er een AED aan de woning van dit Muiderbergse echtpaar. Inmiddels is er ook een tweede crowdfundingactie gestart voor een AED aan de Breitnerlaan. "Laten we er met zijn allen voor zorgen dat ook deze actie slaagt en dat er Muiderberg-breed een dekking komt van AED's die 24/7 bereikbaar zijn", reageert Anneke vastberaden. In gebouw De Rijver hangt ook een AED, die is echter nog niet 24/7 bereikbaar, maar daar komt op initiatief van de gemeente Gooise Meren wellicht verandering in.


Info-avond Schoutenwerf Muiden

MUIDEN Wie meer wil weten over de plannen voor het woningbouwproject 'De Werf bij Muiden' kan vanavond naar de inloopavond.

De voormalige Schoutenwerf zal worden getransformeerd tot een gebied met 51 luxe grondgebonden woningen en appartementen boven een eigen ondergrondse parkeergarage met 102 parkeerplaatsen. De haven wordt opnieuw ingericht met 50 ligplaatsen voor de bewoners en aanlegsteigers voor passanten. Het terrein wordt publiek toegankelijk gemaakt. Vanavond (woensdag 6 februari) kan iedereen vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur bekijken wat de ontwikkelaar voor ogen heeft. De makelaar is ook aanwezig, maar heeft nog geen prijzen beschikbaar. Alle info op: www.dewerfbijdesluisinmuiden.nl.


Expo in de Kerk aan Zee

MUIDERBERG In een nieuwe tentoonstelling in de Kerk aan Zee hangt onder meer werk van de Muiderbergse kunstenaar Jan de Beus.

De tentoonstelling, met als titel 'Pictura et Poetica', bestaat uit een aantal schilderen die geflankeerd worden door gedichten van twee van zijn plaatsgenoten. Te zien op zondag 10 en 17 februari en op 3 maart van 13.00 tot 16.00 uur.