Regenboogvlag op toren Kerk aan Zee

MUIDERBERG Ook op de toren van de Kerk aan Zee wappert sinds deze week de regenboogvlag. Aanleiding is de begin dit jaar verschenen Nashville-verklaring. Ook het gemeentehuis in Bussum liet de vlag wapperen.

Het is een protest tegen de Nashville-verklaring, een Nederlandse vertaling van het in 2017 gepubliceerde Nashville-Statement. In de verklaring staat onder meer dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen.

De Nederlandse vertaling verscheen begin dit jaar en werd direct ondertekend door een flink aantal (oud-)predikanten van met name de orthodox-protestantse kerk en SGP-leider Kees van der Staaij.


Gemeente trekt aangepaste apv toch nog even terug

GOOISE MEREN Alle geldende wetten en regels van de algemene plaatselijke verordening (apv) worden nog even onberoerd gelaten. Dat heeft de gemeenteraad besloten. De aangepaste apv wordt teruggetrokken.

Er komt eerst een onderzoek naar een gedereguleerd apv, kort gezegd een apv met veel minder regels. Twee jaar geleden werd al toegezegd dat de gemeente daar onderzoek naar zou gaan doen, maar zover is het nooit gekomen. Nu komt dat onderzoek er wel.

Over twee maanden worden de voors en tegens besproken door de gemeenteraad. Als de voors dan opwegen tegen de tegens kan er zo'n uitgeklede apv komen. Tot die tijd geldt de huidige nog.

Dat betekent ook dat er voorlopig nog ballonnen en wensballonnen opgelaten mogen worden. De gemeente was dat met de nieuwe apv van plan te gaan verbieden vanwege milieuvervuiling en brandgevaar.