Ballonnen oplaten wordt verboden

GOOISE MEREN Het oplaten van een ballonnen wordt verboden. Dat plan heeft de gemeente. Het punt wordt toegevoegd aan de algemene plaatselijke verordening (apv) van de gemeente, waar de raad woensdag voor het eerst over praat.

Er wordt al langer getornd aan het oplaten van ballonnen op feestdagen of andere gelegenheden. De ballonnen, en vooral de resten daarvan, zouden schade toebrengen aan de natuur. Twee jaar geleden werd ook al geprobeerd een verbod voor het oplaten van ballonnen door te voeren. Dat vond de gemeente toen te ver gaan. Nu komt het verbod er dus wel. Het verbod geldt niet alleen voor heliumballonnen, maar ook voor alle andere ballonnen die 'door middel van open vuur of gas opstijgen en zonder sturing wegdrijven'. Dat betekent dus ook dat wensballonnen niet meer mogen.


Rookvrij Challenge

REGIO Daag je sportclub, een buurthuis, de speeltuin, het schoolplein, de kinderboerderij of het kinderdagverblijf uit om rookvrij te worden. Dat is kort gezegd het doel van de 'Rookvrij Challenge' waarmee de GGD en Tergooiziekenhuizen vandaag van start gaan.

Met de Rookvrij Challenge roepen GGD en Tergooi inwoners op om organisaties uit te dagen rookvrij te worden. Dat moet er weer toe leiden dat de kinderen in onze regio rookvrij opgroeien. Want hoe minder mensen je ziet roken, hoe minder vanzelfsprekend het wordt om zelf te gaan roken, zo is de gedachte.
Meedoen kan op rookvrijchallenge.nl.