Kerstboom-verbranding zonder bomen met kluit

MUIDERBERG De jaarlijkse kerstboomverbranding in Muiderberg wordt dit jaar iets anders aangepakt. In overleg met de brandweer worden de kerstbomen met kluit apart gehouden.

De bomen met kluit die vandaag, woensdag, door de brandweer opgehaald worden worden apart gehouden en gaan dus niet mee in de traditionele kerstboomverbranding vrijdag. De bomen met kluit worden binnenkort ergens anders geplant en eventueel volgend jaar weer als kerstboom gebruikt. Een plek voor de bomen moet nog gezocht worden. Dat is nog niet zo makkelijk, aangezien deze naaldbomen niet overal in de Muiderbergse natuur neergezet kunnen worden. De bossen in Muiderberg zijn namelijk loofbossen.


Praten over klimaat bij bieb in Muiden

MUIDEN Het klimaat en wat je er zelf aan kunt doen is thema van de eerste wekelijkse themabijeenkomst van 2019 op 16 januari. De bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheek in Muiden.

Gemeenteraadslid Jan Portengen van GroenLinks neemt het voortouw en vertelt onder meer wat je als burger zelf kunt doen om het klimaat te verbeteren. De bijeenkomst is van 10.00-12.00 uur en deelname is gratis. Alle themaochtenden vinden plaats op woensdag. Op elke derde woensdag is er ook een gezamenlijke lunch. Aan de lunch zijn wel kosten verbonden en aanmelden kan via 0294-264768.


Kerstboom-verbranding Muiden

MUIDEN De kerstboomverbranding in Muiden is vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. Vandaag, woensdag, worden de bomen die langs de weg staan opgehaald.

Wie zijn of haar boom niet op tijd aan de weg heeft staan kan hem vrijdag tot 18.00 uur ook nog zelf inleveren bij de Schapenkaai aan het begin van de Noordpolderweg. Daar wordt het vuur om 19.00 uur aangestoken.