Magda zet zich in voor Kerk aan Zee.
Magda zet zich in voor Kerk aan Zee. Foto: Yvette de Vries

Echo voor Magda de Boer

MUIDERBERG Magda de Boer heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Dorpsraad Muiderberg de Muiderbergse Echo ontvangen. De prijs die de gemeente een keer per jaar uitreikt aan een vrijwilliger uit Muiderberg.

Magda ontving de onderscheiding voor haar grote betrokkenheid en vrijwilligerswerk voor de Kerk aan Zee. Zo organiseert zij, samen met Versa Welzijn, al vijf jaar 'Coffee to Stay'. Een maandelijkse koffieochtend in Muiderberg waar gemiddeld zo'n 35 ouderen op af komen. In een eerste reactie liet ze weten dat ze erg verrast en blij was. "Ik ben erg blij met de prijs, maar er zijn vrijwilligers die echt veel meer doen en veel meer tijd aan vrijwilligerswerk besteden." Ze was met een smoes door haar echtgenoot meegenomen naar de nieuwjaarsreceptie. "We zouden naar een concert gaan, maar toen we hier kwamen, voelde ik al nattigheid." Wijkwethouder Barbara Boudewijnse hield een korte toespraak waarin ze aangaf dat Magda haar rol op geheel eigen wijze invulde. Zo zorgt ze altijd voor zelfgebakken taart of koek. Daarnaast kookt ze twee keer per jaar een maaltijd voor de vaste bezoekers van 'Coffee to Stay'. Dit jaar waren dat er overigens drie, vanwege het vijfjarig jubileum.

Burgemeester Han ter Heegde overhandigde haar de felicitaties en een print van het originele schilderij 'Echomuur Muiderberg' van de Muiderbergse kunstenaar Heleen van Lynden.