Lichtadvies op maat

De jarenlange ervaring, de aanwezige creativiteit, kennis en kunde en het hoogwaardige assortiment verlichtingsarmaturen maakt dat Paardekooper-Hulst zich onderscheidt door lichtadvies op maat.

"Als ik mensen vraag wat het budget is voor de verlichting in de nieuwbouwwoning of de gekochte woning, geven sommige al aan dat er geen budget voor is vrijgemaakt. Maar het is toch zonde dat je fraaie en peperdure keuken niet of slecht verlicht is? Met de juiste verlichting laat je een ruimte stralen. Je voegt sfeer en warmte toe. Een huis kan nog zo mooi zijn, als de verlichting niet klopt, komt het niet goed tot zijn rech", aldus Ton Paardekooper, eigenaar van het kwaliteitsbedrijf dat ook weleens wordt omschreven als 'lichtjuwelier'. Hij vervolgt: "Het wordt vaak onderschat wat je met een goed en passend lichtplan kunt bereiken."

Paardekooper-Hulst is merkonafhankelijk, waardoor ze voor elke woning en opdrachtgever perfect passende armaturen kunnen toepassen. Naast het veelzijdige assortiment aan binnenverlichting heeft het bedrijf eveneens een ruim aanbod buitenverlichting in diverse stijlen. "Mensen zijn bij ons van harte welkom voor de aankoop van een bureaulamp of leesverlichting naast een bank, maar veel vaker worden we ingeschakeld om een passend lichtplan op maat te maken. Eerst kijken we naar de indeling van de ruimtes en het gebruik daarvan. Ook de natuurlijke lichtval is hierbij van belang. Dan beginnen we met de functionele verlichting voor de basis en daarna volgt decoratieve verlichting, die met name de sfeer creƫert."

"Betreft het een bestaande woning waarin de juiste sfeer ontbreekt, dan gaan we voor een lichtadvies op locatie en bekijken we welke armaturen bij het geheel passen en zorgen we ook dat de lichtopbrengst optimaal is. In geval van nieuwbouw of een verbouwing van de woning is het raadzaam om in een vroegtijdig stadium gebruik te maken van de kennis van een van onze lichtarchitecten. Met onze expertise maken wij aan de hand van de bouwtekeningen en de wensen van de opdrachtgevers een spannend totaalplan dat aansluit bij de stijl van het interieur en de uitstraling van het pand."

Op dit moment zijn de trends minimalistisch, waardoor de ruimte en de zichtlijnen in een woning beter tot hun recht komen. Grote kappen en bombastische armaturen zijn niet meer van deze tijd, liever spelen we met een combinatie van in- en opbouwarmaturen en direct en indirect licht. Trendsettende kleuren zijn met name geborsteld goud en matbrons. Zwart en wit worden eveneens in mat veel toegepast. Uiteraard uitgevoerd met een dimbare led(module) in een warme kleurtemperatuur en een hoge kleurechtheid.