Burgemeester: 'Awards zeer verdiend'

MUIDEN / MUIDERBERG Burgemeester Han ter Heegde is erg te spreken over Harry Mock en Guus Kroon die de titels Muider en Muiderberger van het Jaar' hebben gekregen. "Echt heel goed wat ze doen."

De burgemeester kent beide heren persoonlijk en vindt dat ze allebei op hun eigen manier veel bijdrage aan de gemeente. "Om met Harry Mock te beginnen, ik waarder erg hoeveel vrijwilligerswerk hij doet. Ik ken hem als voorzitter van de dorpsraad hoewel hij die functie nu niet meer bekleedt. Harry werkt op een zakelijke manier en alles gaat in goed overleg. Hij heeft een visie die hij in harmonie bespreekt. De gemeente heeft aan hem altijd een hele goede gesprekspartner gehad."

"Ook zijn we bezig met de realisatie van een plaquette in het gemeentehuis ter herdenking aan de slachtoffers van de Holocaust. Dat gebeurt dankzij Harry. Ik heb dan ook grote waardering voor hem."

Ook Guus Kroon en de burgemeester weten elkaar inmiddels wel te vinden. "Ik ken hem als een goede historicus die ook heel wetenschappelijk te werk gaat. Hij weet echt alles over Muiden en gaat altijd gedegen te werk. Zijn recent verschenen boek over de Tweede Wereldoorlog in Muiden laat dat ook zien. Het geeft de bijzondere dimensie van Muiden weer als je leest hoeveel onderduikers er bij boeren zaten, heel indrukwekkend."

Ter Heegde besluit met: "Deze mensen zijn echt heel waardevol voor de gemeente. Chapeau."