Guus Kroon en Harry Mock zijn de winnaars van de award voor Muiden en Muiderberg.
Guus Kroon en Harry Mock zijn de winnaars van de award voor Muiden en Muiderberg. Foto: Yvette de Vries

Winnaars: Guus Kroon en Harry Mock

MUIDEN/MUIDERBERG Het MuiderNieuws roept Guus Kroon en Harry Mock uit tot respectievelijk Muider en Muiderberger van het Jaar. Beide heren zijn niet alleen behoorlijk actief in hun eigen woonomgeving, ze hebben dit jaar ook een gezamenlijke activiteit ontplooid: rondleidingen op de Joodse Begraafplaats in Muiderberg.

Ze ontvangen de award niet alleen voor dit initiatief, hoewel dat al reden genoeg was. Er zijn in een half jaar tijd maar liefst veertien rondleidingen georganiseerd die elke keer veel belangstellenden trokken. Zo'n 350 mensen hebben de rondleiding inmiddels bijgewoond. Ze krijgen de award ook voor hun inzet voor hun eigen woonomgeving. Zo was Harry Mock de eerste voorzitter van de Dorpsraad Muiderberg en maakt hij zich hard voor meer sfeer op De Brink. Guus Kroon is zo'n beetje de historicus van Muiden als het gaat om kennis van de periode 1940-1945. Hij schreef er boeken over, dook in de geschiedenis van de vele bunkers in en rondom Muiden en Muiderberg en maakt zich hard voor een monument voor de in 1943 neergestorte Engelse Halifax bommenwerper, waarbij de zeven bemanningsleden het leven lieten.

Enter Media, uitgever van deze krant, zette in deze regio al eerder mensen in het zonnetje vanwege hun bijdrage aan de lokale samenleving, Dit is de eerste keer in Muiden en Muiderberg.

2/3