Elke vrijdagmiddag is er dansles bij Tijd voor Meedoen aan de Draaikom.
Elke vrijdagmiddag is er dansles bij Tijd voor Meedoen aan de Draaikom.

Vrijdag 21 december

Taalcafé Eemnes

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Goede Buren Eemnes organiseert elke vrijdagochtend het Taalcafé Eemnes, de plek waar mensen die Nederlands willen leren de kans krijgen vrijwilligers te ontmoeten die hen willen helpen om onze taal te leren spreken.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kom op werkdagen naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis-Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar!. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Geef-en-neemtafel Brinkhuis

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Taalcafé 'Het begint met taal'

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdagmiddag oefenen we de Nederlandse taal boven in de bieb. Zonder afspraak en gratis.

Dansen bij Tijd voor Meedoen

15.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Op vrijdagmiddag is er onder deskundige en warme begeleiding van Geert dansles in de RelaxKom van Hét Huis van de Buurt. In een ongedwongen en gezellige sfeer worden je de passen aangeleerd van diverse dansen zoals tango, jive, rumba etc.

Kerstfakkelspeurtocht

15.45 uur | Oude Kerk Huizen

Op vrijdag 21 december wordt voor de 5de keer een kerstfakkelspeurtocht georganiseerd voor de kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisscholen. De activiteit begint om 15.45 uur op het kerkplein van de Oude Kerk. Deelname gratis. Wel vooraf aanmelden!

Schaken

19.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Elke vrijdag kunnen kinderen leren schaken van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna wordt er competitie gespeeld voor gevorderden van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via Geoffrey Beulque, info@schaakvereniginghuizen.nl.

Kerstconcert

20.15 uur | Sint Vituskerk Blaricum

Kerstconcert 'Christmas Day', kerstmuziek uit middeleeuwen, renaissance én uit onze eigen tijd door Goylants Kamerkoor o.l.v. Bas Halsema. M.m.v van Richard Vos, orgel, Alette Bos, pauken, Wouter Jongeling en Ron Wasman, trompet.

Tragikomedie 'Gouwe Handjes' Deo et Arti

20.15 uur | Theater De Hasselbak Eemnes

Deo et Arti speelt 'Gouwe Handjes' van Haye van der Heyden, een liefdevolle tragikomedie. Regie: Gwen de Visser. Te zien op 21 en 22 december in Theater De Hasselbak. Entree € 12,50. Reserveren: www.hasselbak of 06-43866771.

Zaterdag 22 december

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | Wijkcentum 't Vuronger Huizen

De koffie staat klaar. Kom gezellig snuffelen en/of spulletjes inbrengen! De geef-en-neemwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend en elke maandag en donderdag van 10.00 uur- 12.00 uur. Schoolvakanties gesloten.

Herderstocht

16.30 uur | Kerkelijk centrum de Wel Eemnes

Op zaterdag 22 dec wordt de jaarlijks terugkerende Herderstocht door Eemnes voor de achtste keer georganiseerd. Het thema dit jaar is (G)EEN STILLE NACHT?! Tickets zijn vanaf donderdag 13 december voor 2 euro te koop bij Primera (Laarderweg 24A, Eemnes).

Kerstgala

20.30 uur | Dance-Point Huizen

Het kerstgala bij Dance-Point vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 december a.s. van 20.30 uur tot 01.00 uur. Het belooft weer een fantastische avond te worden. Dresscode: gala. Kaarten kosten € 12,50 (op de avond zelf € 15,-). Havenstraat 305d.

Zondag 23 december

Papageno Koffieconcert - Milena Martinez (piano)

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Iedere zondag van 11.30 tot 12.30 uur, entree € 6,50. Tickets kunt u, tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl.

Rouwcafé Gooi en Eemland

13.30 uur | De Schoter Eemnes

Op deze middag wordt eenieder uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop mandala's tekenen en kleuren. De middag is gratis toegankelijk, aanmelden is niet noodzakelijk

Ineke's inloop

13.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Iedere zondag staat in 't Holleblok de koffie en thee klaar, vanaf 13.30 uur bent u welkom. Wilt u meer informatie, bel dan met Ineke Hilgersom 035 - 656 6653, of mail ien.hilgersom@gmail.com.

Kerstbal Tijd voor Meedoen

14.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Bij TijdvoorMeedoen is altijd beweging, voor iedereen. Er wordt een sfeervol kerstbal gehouden. Iedereen is welkom, of je nu danst of gezellig wilt kijken naar het dansen. 14.00-17.00 uur. Informatie: annemarie.vos.de.mooij@tijdvoormeedoen.nl.

Zondagsoos Tijd voor Meedoen

14.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in Het huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar.

Maandag 24 december

Geef-en-neemsnuffelkast

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Wijkcentrum Holleblok heeft een geef-en-neemsnuffelkast met tweedehandsbaby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 tegen kleine prijzen. Kom een keer kijken!

Dinsdag 25 december

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Lekker in de natuur werken op dinsdag, woensdag en donderdag. Om 9.00 uur staat de koffie klaar in de Oude Loods, Langerhuizerweg 3 op de hoek van de Crailoseweg.

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve Huizen

Heeft u een probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Bezoek de Computerhelpdesk op dinsdag of donderdag waar ervaren deskundige vrijwilligers tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaarstaan om u te helpen. Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk). Meer informatie: www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Crea Club voor kinderen (7 - 12 jaar)

18.45 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Vind je het ook leuk om te timmeren of figuurzagen, iets moois te maken van klei of papier-maché of wil je sieraden, mozaïeken of mandala's maken? Dan ben je welkom bij de Creaclub in het Holleblok. Aanmelden kan bij Ronald de Winter, 035-5265642, ronald.dewinter@gmail.com. Kosten: € 10,- per maand.


Woensdag 26 december

Senioren Plezier

9.30 uur | Wijkcentum 't Vuronger Huizen

Senioren Plezier gaat om ontmoeting, een gesprek met elkaar over alledaagse zaken of over een mooi boek. Voor de liefhebbers de gelegenheid om samen te sjoelen, rummikub of scrabble te spelen. De gastvrouwen Rita en Tineke ontvangen u graag met een kopje koffie of thee en een hartelijk gesprek.

Blijf in conditie met 50PlusFit

11.00 uur | Wijkcentrum Meentamorfose Huizen

Een leuke pittige les op muziek voor de actieve 50-plusser. Gerichte oefeningen voor soepelheid en kracht. Cardioblokken met fitness & dans. Gratis proefles. Meer informatie en aanmelden bij Marina de Groot: 06-43229623, powerfitenvitaal@gmail.com.

Buurtlunch

12.00 uur | Wijkcentum 't Vuronger Huizen

Iedere woensdag een gezellige lunch voor € 2,-. Aanmelden uiterlijk maandags bij Janny Hospers, 06-46 10 80 28, jhopers@versawelzijn.nl.

Donderdag 27 december

Musical4daagse

Dance-Point Huizen

Word een musicalster in 4 dagen! Tijdens de kerstvakantie in samenwerking met Dance-Point in Huizen. Zowel de repetities als de presentaties vinden plaats in de dansschool. Inschrijven kan tot 13 december via de website: www.musical4daagse.nl.

Gezellige ochtend

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Iedere donderdag, vanaf half tien, kun je oude en nieuwe buurtgenoten ontmoeten of beter leren kennen in een ontspannen sfeer. Na het boodschappen doen of gewoon even een wandeling maken en dan binnenlopen in het wijkcentrum voor een kopje koffie.

Inloopochtend Seniorweb Eemnes

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Wij zijn een kleine groep enthousiaste vrijwilligers die u graag bijstaan bij al uw digitale vragen en/of problemen. Op ons inloopspreekuur op donderdagochtend bent u van harte welkom. Hier zijn GEEN kosten aan verbonden. Onze ruimte is voorzien van Windows laptops. Vraag ook eens naar onze workshops.

Digitale inloop en electronics werkgroep

10.00 uur | Wijkcentum 't Vuronger Huizen

Een telefoon tablet of laptop blijft voor veel mensen een moeilijk ding. Wij gaan u daarbij helpen en met de electrowerkgroep wordt u geleerd hoe dat werkt.

Seniorencafé

10.30 uur | Insolar Huizen

Zoals gewoonlijk op iedere donderdag is er naar het voorbeeld van het succes in Bussum eens eniorencafé. Een gezellige mogelijkheid om nieuwe kennissen te maken. U komt toch ook? Uw gastheer: Ties Walet.

Zin om te bridgen in clubverband?

13.30 uur | De Hilt Eemnes

Bridgeclub Klein Slem '84 heeft nog plaats voor nieuwe leden. Er wordt gespeeld op de donderdag van 13.30 tot 17.00 uur in De Hilt te Eemnes. Belangstelling? Neem contact op met de secretaris, 06-51980149

Huizer Seniorenkoor

14.00 uur | Wijkcentrum Meentamorfose Huizen

Kom meezingen met dit gezellige koor. Er wordt eenvoudige maar kwalitatief goede koormuziek gezongen in diverse talen. Het repertoire is zeer breed, van de 15e eeuw tot hedendaags. Informatie: mw. R. Nieman, 035-5257581, ruthnieman@live.nl.

Let op: vul in verband met de feestdagen uiterlijk donderdag uw activiteit in op Gooiagenda.nl om kans te maken op een plek in deze agenda voor volgende week.